Görüş Bildir
Haberler
Miniklerin Tebessümü İçin Çalışan Bir İyilik Hareketi: "Leyla'dan Sonra"

etiket Miniklerin Tebessümü İçin Çalışan Bir İyilik Hareketi: "Leyla'dan Sonra"

İçinizi ısıtacak, hala iyi insanların var olduğuna inancınızı kuvvetlendirecek bu güzel insanların hikayesi sizi de derinden etkileyecek. Belki siz de çıktıkları bu yolculukta onlara eşlik etmek istersiniz.

Onkoloji servisi ziyaretlerinden birinde tanıştıkları Leyla'nın minicik dileğini gerçekleştirmek ve daha nice çocuğun tebessümüne aracı olmak parolasıyla yola çıkan üç tıp öğrencisinin temel adımlarını attığı, Leyla’nın vefatıyla arkalarında daha fazla pişmanlık bırakmamak adına süreci hızlandırarak kurduğu, şimdi ise Türkiye’nin birçok yerindeki tıp fakültelerinde aktif olarak ziyaret yapan, kronik hastalıklı çocuklarla kaliteli vakit geçiren ve dileklerinin gerçekleşmesine aracı olmaya çalışan tıp öğrencilerinden oluşan bir ekip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki Leyla Kimdir?

Peki Leyla Kimdir?

Camdan hergün annesine gösterdiği, evine kısacık gidebildiği zamanlarda da olsa sürmek istediği bir bisikleti olsun isteyen meleklerden biriydi. 6.5 aylıkken tanısı konan hastalığı oldukça kötü huylu bir tümördü, nefes borusuna yakın olması sebebiyle de oldukça kritikti. Kendisini koca koca ameliyatların beklediğinden habersiz ve öyle masumdu ki Leyla.

Projemiz İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi'nde başlamış olup şu an 36 fakültede aktif olarak ilerlemekte, 21 tıp fakültesinde ise başlaması için çalışmalar devam etmektedir. Çocuklarımızın bizler için belki çok küçük ama onlara bir hayal dünyası ifade eden en büyük dileklerini öğrenip, bu dileklerini gerçekleştirmek isteyen gönüllülerimizle beraber miniklerimizin tebessümü için çalışmaktayız.

Biz kimiz?

Biz kimiz?

Şimdilik 3 kişiden oluşan tıbbiyeli bir ekibiz. Okulumuzun onkoloji servisini ziyaretlerimiz sırasında çocukların en büyük isteklerinin bile bizimkilere kıyasla ne denli küçük olduğunu gördük ve '1 çocuk 1 dilek' temalı bir proje başlatmak istedik.

Yalnızca bir çocuğa sorulduğunda ağzından ilk çıkan, son zamanlarda en çok düşlediği şeyin gerçekleşebilmesi için aracı olmak. Biz onları ziyaret ettikçe yenileniyoruz, öğreniyoruz, vermekten çok alıyoruz esasen. İstedik ki borcumuzu ödeyelim küçük arkadaşlarımıza. Bir fotoğrafla birlikte ufak da bir tıbbi hikaye ve o miniğin tek dileğini paylaşacağız sizinle. 

Peki Süreç Nasıl İşliyor?

Peki Süreç Nasıl İşliyor?

Tıp öğrencilerinden oluşan iki – üç kişilik ekipler oluşturuyor, düzenli olarak servislere gidip çocuklarımızı ziyaret ediyoruz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sohbet ederken en sevdiği renk, izlediği filmler, hayalindeki meslek gibi çocuğumuzu daha iyi tanımamızı sağlayan sorularla arkadaşlığımızı ilerletmeyi ihmal etmiyoruz. Muhabbet sırasında hayatta gerçekleşmesini en çok istediği dileğini öğreniyoruz. 

Bu çok istenen bir oyuncak, öğrenme hayalleri kurulan bir enstrüman ya da okunmayı bekleyen bir kitap olabildiği gibi bir ünlüyle tanışıp imzasını almak, bir gezi, bazen de sadece patates kızartması yemek gibi minik bir istek olabiliyor. 

Çocuğumuzu tanıtan ufak bir hikayeyle birlikte dileğini internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla, tabii ki çocuklarımız ve ailelerinden onay alarak yayımlıyoruz.

Bu hayali gerçekleştirmeye istekli gönüllülerimiz paylaşılan yazıların altında belirtilen mail adresimize yazarak bizimle iletişime geçiyor. Arkadaşımızın dileğini bizzat ziyarete gelirken getirerek, ya da dileğine yolculuğunda ona eşlik ederek veya kargo yoluyla oyuncak, kitap ya da enstrümanını göndererek gerçekleştiriyor.

Dileğin gerçekleştirilmesi ile bizim görevimiz ve çocuklarımızla iletişimimiz sona ermiyor. Çocuğumuzla duygusal bir bağ kurmuş olup her fırsatta onu ziyaret ediyoruz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birlikte oyun oynuyor, sohbet ediyor, doğum günleri gibi özel günlerini unutmuyor; onlara abi, abla veya arkadaş oluyoruz. Onların gözlerindeki mutluluğa şahit olmak ve bu iyilik halkasının bir parçası haline gelmek isterseniz sizleri de aramıza bekliyoruz.

Leyla’nın haberiyle yeniden anladık ki, hayat hepimiz için yalnızca bir kere. Bir yüze tebessüm kondurabilmekse sanılanın aksine öyle kolay ki! Ve işte bu yüzden kullanılmamış umutlar biriktiyoruz biz. Fazla umudunuz varsa eğer:

**http://www.leyladansonra.com/**

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
63
49
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aslı tek

isteklerine bakar mısın ne kadar masum ağlattılar beni ya

Cengo

projeden daha önce haberim olmuştu. Ankara'da dijital fotoğraf makinası isteyen bir kardeşimize denk gelmiştim. elimde ebeveynlerimin bir heves aldıkları ama... Devamını Gör

nukkummatti

sigaram bitmiş lanet olsun. neyse sigara parasını nereye göndereceğimi biliyorum bugünlük olsun.