Görüş Bildir
Haberler
Şimdi de 'Çağrı Merkezi' Skandalı: Milyonlarca Kredi Kartı Bilgisi Sosyal Medyada Satışta

etiket Şimdi de 'Çağrı Merkezi' Skandalı: Milyonlarca Kredi Kartı Bilgisi Sosyal Medyada Satışta

Onedio Medya
26.05.2016 - 09:25 Son Güncelleme: 26.05.2016 - 11:52

Önce kimlik bilgileri, sonra sağlık bilgileri ve hastane kayıtlarının ortaya saçılması ardından şimdi de vatandaşın kredi kartı bilgilerinin 'internette satışa çıkarıldığı' öne sürüldü.  Telefon numaraları ve kart bilgilerinin yer aldığı 1000 kişilik bir listenin fiyatının 500 lira olduğu belirtiliyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet’ten Ceyhun Kuburlu’nun haberine göre kendilerini çağrı merkezi çalışanı olarak tanıtan kişiler, sosyal medyada kurdukları ‘Çağrı merkezi data paylaşım’ sayfalarında milyonlarca vatandaşın 16 haneli kredi kart numarası, kartın son kullanım tarihi ve arkadaki güvenlik numarası gibi verilerin yer aldığı kredi kartı bilgilerini satmaya başladı.

Habere göre başkasına ait kredi kartı ile ürün satın alma ve tek kullanımlık satış da yapılıyor ve 1000 kişilik bir listenin fiyatı 500 lira. 

En pahalı listelerin ise ‘2016 güncel kart bilgileri’ belirtiliyor. 

Konuyla ilgili Hürriyet gazetesine görüş bildiren uzmanlar, bu kart bilgilerinin yüzde 90 güncel olduğunu söylüyor.

İnternette kart bilgileri yer alan kişiler daha çok ‘çağrı merkezleri’ aracılığıyla yapılan satışlarda bilgilerini kaptırıyor.

50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılmıştı...

50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılmıştı...

Geçtiğimiz ay bir internet sitesi, 49 milyon 611 bin 709 Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerini internete sızdırmış ve veriler online olarak sorgulamaya açılmıştı.

İnternete yüklenen 6.6 GB'lık veride, 49 milyon 611 bin 709 Türk vatandaşının TC kimlik numarası, ad-soyad, anne- baba adı, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri ve açık adres gibi kimlik bilgileri yer alıyordu.

En az 1 milyon kişini özel sağlık bilgileri ‘hack’lenip internete sızdırılmıştı

En az 1 milyon kişini özel sağlık bilgileri ‘hack’lenip internete sızdırılmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye’deki sağlık kurumlarının veritabanları ‘hack’lenmiş, yaklaşık 1 milyon kişinin sağlık bilgileri ve hastane kayıtları ortalığa saçılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
82
47
7
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selim Atasoy

bunlar basit şeyler değil arkadaşlar.artık devlet benim ne can güvenliğimi ne mal güvenliğimi sağlayamaz duruma geldi..hiçbir şeye şaşırmaz tepki göstermez h... Devamını Gör

Mr Logical

Geçen yıl bir arkadaşımı 444'lü numara (bankanın numarası) arıyor. Telefondaki şahıs kredi kartından 3 sefer 500 TL'lik alışveriş yapıldığını, bilgisi olup o... Devamını Gör

kemal leblebi

Dunyanin en onemli e-sahtekarlik uokesi Nijerya ya döndük yamyanlar yonetirse böyle oluyor