Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim'de Teşhir Skandalı

Milli Eğitim'de Teşhir Skandalı

Onedio Medya
14.01.2015 - 10:44 Son Güncelleme: 14.01.2015 - 16:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü skandal bir uygulamaya imza attı. Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü polis tarafından kendisine bildirilen suça karışmış, cinsel istismara ve tecavüze uğramış 872 çocuğun listesini bütün kimlik bilgileri ve ev adresleriyle kurumun internet sitesinden yayımladı. 

Skandal liste herkesin ulaşabileceği şekilde bir gün boyunca sitede kaldı. Ancak daha sonra herhangi bir açıklama yapılmadan kaldırıldı. 

Taraf'tan Sümeyra Tansel'in haberine göre, Diyarbakır’da polis, suça karışmış, mağdur edilmiş ve sokakta çalışan 872 çocuğun fişleme listesini Milli Eğitim Müdürlüğü’yle paylaştı. Milli Eğitim Müdürlüğü ise söz konusu 25 sayfalık listeyi tüm okullara göndererek adı geçen çocukların hangi okullarda okuduğunun tespit edilip kendilerine bildirilmesini istedi. Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü ise listeyi sitesinde yayımladı. Söz konusu listede intihara teşebbüs etmiş, zorla alıkonulmuş, cinsel istismara ve tecavüze uğramış çocukların isimleri, tüm kimlik bilgileri, anne babalarının adları ve ev adresleriyle birlikte kamuoyuyla paylaşıldı.

ÜÇ AYRI LİSTE

Sitede “suça sürüklenen çocuklar acele ve günlüdür önemli” başlığıyla “Suça sürüklenen çocuklar1.pdf” dosyasında yayınlanan fişleme listesi bir gün boyunca herkesin ulaşabileceği şekilde sitede kaldı. Dosyada Bağlar İlçe Milli Müdürlüğü’nün tüm okul müdürlüklerine gönderdiği talimat yazısı yer aldı. Söz konusu yazıda “Çocuklarla ilgili bir incelemeye esas olmak üzere ekli listede bilgileri bulunan çocukların hangi okullarda öğrenim gördüklerine ait bilginin ivedi olarak ‘ciraklikyayginegitim@gmail.com’ resmi mail adresine gönderilmesi” istendi. Dosyadaki çocukların listesi ise üç ayrı şekilde tasnif edilmiş. “ 02.10.2014-01.12.2014 Adli işlem yapılan çocukların listesi” adını taşıyan belgede 410 çocuğun adı soyadı, TC kimlik numarası, anne-baba adı, doğum yeri ve tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe, mahalle, köy, eğitim durumu “Şubeye geliş nedeni” ve ikamet adresi yer aldı.

Listede “şubeye geliş nedeni” başlığının altında “suça sürüklenen çocuk” ifadesi göze çarptı. “2014 yılı sokakta çalışan/çalıştırılan çocukların isim ve adres listesi” başlıklı belgede ise 416 çocuğun kimlik bilgileri ve ev adresleri bulunuyor. “Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilen çocuk listesi” adını taşıyan belgede ise polis merkezine başvurmuş 46 mağdur çocuğun tüm kimlik bilgileri ikamet adresleriyle birlikte yer aldı. Söz konusu listede “Şubeye geliş bürosu” ve “Şubeye geliş nedeni” başlıklı bölümler dikkat çekti.

“Şubeye geliş nedeni” başlığının altında ise tecavüze, cinsel istismara uğramış ve zorla alıkonulmuş çocukların isimleri, anne babalarının adları ve ev adresleriyle birlikte ifşa edildi. Listede ayrıca intihara teşebbüs etmiş, aile içi şiddete uğramış, yaralanmış, kötü muameleye maruz kalmış çocuklar da isim isim adresleri ve TC kimlik numaralarıyla birlikte yer aldı. Diyarbakır’da 872 çocuğun polis tarafından fişlenerek kayıt altına altına alınması Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ise okullara yazı yazarak çocukların okullarını tespit etmeye çalışması daha önce gündeme gelmişti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy “Amaç, çocuklarımızın okula devam etmeleridir” demişti.

Çocukları teşhire soruşturma

Çocukları teşhire soruşturma

'Suça karışmış çocuklar' olarak tanımlanan öğrencilerin isimlerinin yanlışlıkla yayınlandığını belirten Valilik, olayın medyaya yansımasının ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Valiliğin açıklamasında, gerekli hassasiyeti göstermediği değerlendirilen Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Çelik'in görevinden alındığı bildirildi.

Bağlar ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde görevli iki şube müdürü de görev alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden verilen bilgiye göre, görevden alma talimatı Bakan Nabi Avcı'dan geldi.

Kaynak: Taraf, AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0