Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 'Öğretmenlerimizin Yüzde 10’unu Aşıladık, Okulları Aşı Şartına Bağlamamak Gerek'

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 'Öğretmenlerimizin Yüzde 10’unu Aşıladık, Okulları Aşı Şartına Bağlamamak Gerek'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşağı yukarı yüzde 10'unun aşılandığını söyledi. Selçuk, 'Okulları açmayı aşılama şartına bağlamamak gerekir. Bakın Fransa’ya, Almanya’ya. Okullarını açık tutuyorlar ama öğretmenleri aşılanmış değil' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sekteye uğrayan yüz yüze eğitimle ilgili olarak Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya değerlendirmelerde bulundu.

Okulları tüm illerde haftada iki gün açma kararı aldıklarını hatırlatan Selçuk, 'Vaka artışından bağımsız olarak okulları açık tutma ilke kararımız var. Vaka sayısı ile okulların açık olması arasında bir korelasyon yok, bu algıyı değiştirmemiz lazım' dedi.

'Okullardan kaynaklı bir yayılım, toplumun geri kalanından daha fazla bir rakam yok'

'Okullardan kaynaklı bir yayılım, toplumun geri kalanından daha fazla bir rakam yok'

Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasında hangi aşamaya gelindiğine dair soru üzerine 'Aşağı yukarı öğretmenlerimizin yüzde 10’unu aşıladık, süreç devam ediyor ancak burada okulları açmayı aşılama şartına bağlamamak gerekir Nagehan Hanım. Bakın Fransa’ya, Almanya’ya… Okullarını açık tutuyorlar ama öğretmenleri aşılanmış değil. Aşı şartına bağlamamak gerekir okulları' bilgisini verdi.Selçuk, 'Okullar açıldığından beri herhangi bir ciddi problem, salgında okul kaynaklı büyük bir dalgalanma, bir kriz yaşandı mı?' sorusuna ise 'Kesinlikle hayır. Okullardan kaynaklı bir yayılım, toplumun geri kalanından daha fazla bir rakam yok Nagehan Hanım' yanıtını verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
12
4
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tontikke

Sizi anlamak istiyorum ama aklımı kaybederim diye korkuyorum

beyaz duman

Ya arkadaş ben bu ülkenin siyasetçisini anlamıyorum. Ekonomidir, İnsan haklarıdır, Yaşam standartlarıdır v.s bi sürü konuda avrupayı örnek göstererek muhalef... Devamını Gör