Görüş Bildir
Haberler
Milletvekilliği Düşürüldü! HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu Kimdir? Milletvekilliği Neden Düşürüldü?

Milletvekilliği Düşürüldü! HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu Kimdir? Milletvekilliği Neden Düşürüldü?

Sunay Korkmaz
17.03.2021 - 15:49

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü. Milletvekilliği düşürülmeden önce bir gazeteye konuşan Gergerlioğlu 'Bugün Meclis'te direnebildiğim kadar direneceğim. Çünkü yapılan milli iradeye saldırıdır' demişti. Peki, Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? Milletvekilliği neden düşürüldü? İşte Gergerlioğlu'nun kısa biyografisi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Milletvekilliği Neden Düştü?

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Milletvekilliği Neden Düştü?

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

Hakkında kesinleşmiş hükmün Meclis'te okunmasıyla Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü.

HDP'nin Meclis'teki Milletvekili Sayısı 55'e İndi

HDP'nin Meclis'teki Milletvekili Sayısı 55'e İndi

Kararın ardından konuşan Gergerlioğlu,'Çıplak aramaları, işkenceleri defalarca yüzlerine vurdum. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda da bizi engellemeye çalıştılar. Buradan halkımıza sesleniyorum, biz mücadelemize devam ediyoruz. Hiçbir zaman seçmenimizin onurunu ayaklar altına aldırmadık.

Bu hukuksuz karara karşı arkadaşlarımızla beraber direniyoruz. Görüyorsunuz AK Parti sıraları kaçtı. Bu kararı savunacak tek bir cümle edemedi Meclis Grup Başkanvekili. Barış çağrısı paylaşımını retweet ettiğim için bunu yaptılar. Retweet eden kimseye ceza vermediler, bir tek beni seçtiler. Demoklesin kılıcı gibi bu davayı tepemde salladılar. Bir ay içinde Yargıtay harekete geçti ve kararı verdi. AYM'ye başvurmama rağmen kararı bekletmediler.' diye konuştu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu Kimdir?

Ömer Faruk Gergerlioğlu Kimdir?

2 Kasım 1965 yılında Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra, lise eğitimini Bursa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Iğdır ve Bursa'da çeşitli sağlık ocaklarında çalıştıktan sonra 1995 yılında TUS sınavını kazanarak, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz alanında uzmanlık eğitimine başladı. 5 yıllık eğitimden sonra İzmit Seka Devlet Hastanesinde uzman doktor olarak görev yapmaya başladı. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden Kocaeli milletvekili seçildi.

17 Mart 2021 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nce terör örgütü propagandası yapmak nedeni ile onanan hapis cezasına ilişkin TBMM'ye sunulan cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasıyla milletvekilliği düşürülmüştür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın