Görüş Bildir
Haberler
Microsoft, Spartan Tarayıcısı İçin Adobe İle İşbirliği Sağladı

Microsoft, Spartan Tarayıcısı İçin Adobe İle İşbirliği Sağladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

2014'ün sonlarına doğru Microsoft, Spartan isminde yeni bir tarayıcı üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Şimdi de bu tarayıcı için yeni bir işbirliği sağladığını duyuran Microsoft, kullanıcılarına Spartan ile daha iyi bir  web deneyimi sunmak adına Adobe'dan destek alacağını açıkladı.

Internet Explorer blogu üzerinden yapılan açıklamada Adobe'un Windows 10 işletim sisteminde; Spartan tarayıcısının yerleşimitipografisigeçişleri ve grafik tasarımı konularında destek vereceği belirtildi.

Adobe'un Web Platform Ekibi'nin Windows 10'un son geliştirici sürümü üzerindeki ilk katkısı CSS renk yapılandırmalarıyla ilgili. Yani bu sayede geliştiricilerin CSS gradyan renkleri arasında belirli bir nokta seçebilmeleri sağlanmış olacak.

Bunun yanı sıra blend mode desteğini de ekleyen Adobe, diğer tarayıcılarda olduğu gibi normal, multiply, screen, overlay, darken, lighten, color-dodge, color-burn, hard-light, soft-light, difference, exclusion, hue, saturation, color ve luminosity modlarını da Spartan'a getirmiş durumda.

Microsoft'un kendi tarayıcısı için dışarıdan bir firmayla anlaşma yapması Microsoft'un bazı tabularını da yıktığını gösteriyor. Daha iyi bir web deneyimi sunması beklenen Spartan'ın Adobe tarafından desteklenmesi de, bu konuda Microsoft'a büyük bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Webmasto

Kaynak: http://www.webmasto.com/microsoft-spa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0