Görüş Bildir
Haberler
Microsoft Samsung Savaşında Son

Microsoft Samsung Savaşında Son

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki dev, Microsoft ve Samsung'un arasında devam eden patent bedeli ödeme davasında sona gelindi. İki isim de barış yapmayı daha mantıklı buldu.

Bir süredir devam etmekte olan Amerikalı Microsoft ve Güney Koreli Samsung arasındaki büyük çaplı savaş sona ermiş gibi gözüküyor. Microsoft sahip olduğu bazı Android patentleri sebebiyle Samsung'un kendisine düzenli olarak ödeme yaptığını ancak son dönemlerde bu konuda ciddi gecikmelerin yaşandığını söylemişti.

Yaklaşık olarak 2 yıl önce ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft 2017 senesine kadar Android patentleri sayesinde 8.8 milyar dolar kazancak ve bu yolda ilerlemeye devam edecekti. Samsung'un ürünlerinde kendi Android patentlerini kullandığını da söyleyen Microsoft, gecikme sonrasında ciddi bir dava açmıştı.

Savaş baltaları gömüldü

Geçtiğimiz 2014 senesinde ABD'li dev bu sebepten Samsung tarafından ödenmek üzere tam tamına 6.9 milyon dolar ceza bedeli talep etti. Güney Koreli isim de Nokia'nın satın alımı sonrasında bu anlaşmanın geçersiz olduğunu belirtmiş, ödemeye istekli olmadıklarını söylemişti.

Microsoft ve Samsung en sonunda anlaşmaya varmayı başardı, dava ise tamamlanmak üzere son sürecine girdi. İkili bu arada bahsi geçen anlaşmaya dair detayları paylaşmak istemedi!

  • ShiftDelete
Kaynak: http://shiftdelete.net/microsoft-sams...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın