Görüş Bildir
Haberler
Microsoft Chakra JavaScript Motorunu Açık Kaynaklı Hale Getirecek

Microsoft Chakra JavaScript Motorunu Açık Kaynaklı Hale Getirecek

İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft önümüzdeki ay Chakra JavaScript motorunu GitHub üzerinden açık-kaynaklı proje olarak paylaşacak.

Bir blog yazısındaki duyuruda, ChakraCore olarak adlandırılan kod havuzunun Edge tarayıcısı için kullanılan Chakra motoru bileşenlerini içereceği belirtildi. Microsoft Chakra'yı Xbox'larda, birçok Windows uygulamasında, telefonlarında ve işletim sisteminde uyguladı. Bir performans karşılaştırması, Microsoft Chakra'nın muadilleri olan Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarından ve yine Microsoft'un tarayıcısı olan Internet Explorer 11'den daha hızlı olduğunu iddia ediyor. 

ChakraCore kendi başına çalışabiliyor ve Javascript derlemek veya çalıştırmak için Edge tarayıcısındaki bileşenlere bağlı kalmıyor. Ürün Ocakta piyasaya sunulduğunda yalnızca Windows için kullanılabilir olacak ancak diğer platformlara da getirilmesi planlanıyor. Kaynak uygun hale geldikten sonra Microsoft öncelikleriyle alakalı rehber sunacak. 

Microsoft, 'Topluluk her açık kaynaklı projenin kalbidir, bu yüzden insanların bu kaynağı klonlamasını, kodları incelemesini, geliştirmesini ve testlerden yeni özelliklere kadar geliştirmelerine veya hataları düzeltmelerini dört gözle bekliyoruz.' diye açıklama yaptı.

Kaynak: http://www.computerworld.com/article/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0