Görüş Bildir
Haberler
Michael Schumacher Kimdir? Michael Schumacher Şimdi Nerede?

Michael Schumacher Kimdir? Michael Schumacher Şimdi Nerede?

Sunay Korkmaz
16.11.2020 - 11:14

Michael Schumacher, 2013 yılında İsviçre'de geçirdiği bir kayak kazasının ardından beyin travması geçirerek komaya girdi. Formula 1'in efsane pilotlarından biri olan Michael Schumacher'in sağlık durumunun nasıl olduğu ve şimdilerde nerede olduğu merak ediliyor. İşte Michael Schumacher ile ilgili son bilgiler... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Kasım Pazar günü İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye Grand Prix'sinde 7. dünya şampiyonluğunu kutlayan Mercedes Pilotu Lewis Hamilton, Michael Schumacher'in rekoruna ortak oldu ve bu başarıya imza atan 2. sporcu olarak kayıtlara geçti. Hamilton ayrıca, Portekiz Grand Prix'sindeki zaferiyle Schumacher'in 91 galibiyetlik rekorunu da kırmış oldu. Michael Schumacher, artık dünyanın en çok ödül alan F1 yarışçısı değil. Geçirdiği talihsiz kaza sonrasında efsane pilotun sağlık durumu araştırılıyor. İşte, Michael Schumacher'in hayatı ve sağlık durumu hakkında en son bilgiler...

Michael Schumacher, artık dünyanın en çok ödül alan F1 yarışçısı değil, ancak yine de modern tarihin en değerli sporcularından biri. 2013'te onu sürüşten aniden emekli olmaya zorlayan yıkıcı bir kafa travması geçirdi. O zamandan beri, sağlık durumundaki ilerlemelerle ilgili ailesinden nadiren açıklama geldi ve uzun süredir hayranlarının gözünden uzak kaldı.

Michael Schumacher Şimdi Nerede?

Michael Schumacher Şimdi Nerede?

Doktorlar yarış şampiyonunu kurtarmak için çalışırken Michael Schumacher kazasından sonra komada tutuldu. Onu bir yıl sonra yani 2014'te komadan yavaşça çıkardılar. Daha sonra ailesi, onu rehabilitasyonuna devam ettiği İsviçre'nin Gland kentine taşıdı.

Michael Schumacher Kimdir?

Michael Schumacher Kimdir?

Michael Schumacher, 3 Ocak 1969 tarihinde Hürth-Hermülheim, Almanya'da dünyaya gelmiştir. Schumacher Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olmayı başarmıştır. Formula 1 tarihinin en başarılı pilotlarından biri olan Schumacher, Ayrton Senna ile birlikte tüm zamanların en iyi pilotu olarak görülmektedir. Ayrıca Formula 1 Dünya Şampiyonluğuna ulaşan ilk Alman pilottur.

En Genç Çifte Şampiyon

Formula 1'de yarışmaya 1991 yılında Jordan takımında Başlayan Michael Schumacher, daha sonra Benetton Formula takımıyla anlaşarak ilk tam sezonu olan 1992'de kariyerindeki ilk yarış zaferini kazanmıştır. 1994 ve 1995 yıllarında üst üste 2 şampiyonluk elde ederek 'en genç çifte şampiyon' olma unvanını elde etmiştir (bu rekor daha sonra 2006 yılında Fernando Alonso tarafından egale edildi). Benetton Formula takımında yaşadığı 2 şampiyonluğun ardından, 1996 sezonunda başladığı Scuderia Ferrari kariyerinde 2000-2004 arasında 5 şampiyonluk yaşamıştır.

En'lerin Şampiyonu!

Schumacher, aralarında 'en çok şampiyon olan pilot', 'en çok yarış kazanan pilot', en çok 'en hızlı turu atan pilot', 'en çok pol pozisyonu kazanan pilot', 'en çok puanı olan pilot' ve 'bir sezonda en çok yarış kazanan pilot' gibi unvanların bulunduğu onlarca rekorun sahibidir. 'En çok rekor kıran pilot' rekoru, bu anlamda onun başarısının en büyük göstergesidir. Bir sezondaki tüm yarışlarda podyuma çıkan ilk (ve tek) pilot rekorunu 2002 sezonunda kırmıştır.

UNESCO Elçisi

1999 İngiltere Grand Prix'inin ilk turunda Stowe virajında yaptığı kazada sağ bacağı kırılan ve o sezon 6 yarışı kaçıran Schumacher, 10 Eylül 2006 tarihinde Monza'da yapılan İtalya Grand Prix'nden sonra Formula 1 kariyerini bırakacağını açıklamış, kariyerinin 250. yarışı olan ve 22 Ekim 2006 tarihinde yapılan Brezilya Grand Prix'in ardından emekli olmuş yerini Kimi Raikkonen'e bırakmıştır. Şu anda DTM serisinde yarışan kardeşi Ralf Schumacher ile, Formula 1 tarihinde yarış kazanan ve 1.- 2. podyum derecesini yakalayan ilk kardeşler olma özelliğini taşımaktadırlar. Pist dışında, Schumacher bir UNESCO elçisidir ve sürücü güvenliği için sözcülük yapmaktadır.

Talihsiz Kaza Sonrası Komaya Girdi

2013 yılında Fransız Alpleri'ndeki Meribel kayak merkezinde geçirdiği kayak kazası sonucu ağır yaralanarak komaya girmiştir. O günden 2020'ye kadar 7 sene geçmiş olsa da Schumacher sadece koma durumundan çıkabildi. Hala yakınlarını tanımıyor ve ailesi basına durumunu gizli tutması nedeniyle yeni haberler almak zorlaşıyor. Aralık 2016'da Schumacher'in yöneticisi konuyla ilgili olarak 'Michael'ın sağlığı halka açık bir konu değil ve bu nedenle bu konuda yorum yapmaya devam etmeyeceğiz' dedi.

Michael Schumacher, 2020 yılında Formula 1'in, 70. yılı için yaptığı ankette Formula 1 Tarihinin 'En etkili ismi' olarak seçilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın