Görüş Bildir
Haberler
MHP'nin Af Teklifi Meclis'te: Emrah Serbes Erken Tahliye Olacak mı?

MHP'nin Af Teklifi Meclis'te: Emrah Serbes Erken Tahliye Olacak mı?

Emrah Serbes bugün basına yansıyan bir haber ile yine gündemde. Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan yazar Emrah Serbes'in, MHP'nin sunduğu af teklifinden yararlanacağı iddia edildi. 

MHP af teklifini dün Meclis'e sundu. Eğer teklif yasalaşırsa 163 bin kişi yararlanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teklifin yasalaşması halinde cezalardan 5 yıl şartlı indirime gidilecek.

Teklifin yasalaşması halinde cezalardan 5 yıl şartlı indirime gidilecek.

Teklife göre, ‘Cinsel saldırı, soykırım, kasten öldürme, çocuk istismarıgibi konuların yanı sıra, devlete, hükümete, milli savunmaya, Orman Kanunu’na ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsam dışı bırakıldı. 19 Mayıs 2018’e kadar işlenen suçları kapsayan teklifin yasalaşması halinde o tarihe kadar işlenen suçlarda 5 yıl şartlı indirime gidilecek. Sanık, cezanın son 1 yılını da denetimli serbestlikle dışarıda geçirecek.

Af teklifinden Emrah Serbes'in de yararlanacağı iddia edildi.

Hazırlanan af teklifinden alkollü kullandığı aracıyla üç kişilik ailenin içinde bulunduğu araca çarparak ölümlerine neden olan ünlü yazar ve senarist Emrah Serbes'in de yararlanacağı iddia edildi.

"Yararlanırsa 1 yıl sonra tahliye olacak"

"Yararlanırsa 1 yıl sonra tahliye olacak"

‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan aldığı 13 yıl 4 ay hapis cezasının infaz yasasına göre üçte ikisini (8 yıl) cezaevinde geçirmesi beklenen Emrah Serbes 1 yıldır cezaevinde. Serbes, 7 yıl sonra cezaevinden çıkacaktı. 

Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus'un haberine göre, teklif yasalaşırsa Serbes’in 7 yıllık cezasından 5 yıl indirime gidilecek. Cezası 2 yıla düşecek olan Serbes, yine aynı kanun teklifindeki “mahkumlar cezasının son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirir” hükmü nedeniyle 1 yıl daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren de aftan yararlanacağı öne sürülen isimler arasında...

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren de aftan yararlanacağı öne sürülen isimler arasında...

Teklifin kabul edilmesi halinde, uyuşturucu suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın cezaevine girmekten kurtulacağı, aynı davada 6 yıl 3 ay hapse çarptırılan şarkıcı Cenk Eren'in de infaz yasasına göre cezasının yatarı 4 yıl 2 ay olduğu için cezaevine girmeyeceği iddia edildi.

Haberde 3 farklı tehdit suçundan toplamda 57 ay hapse çarptırılan Alaattin Çakıcı’nın da yattığı süre göz önüne alındığında cezaevinden çıkacağı aktarıldı.

Haberde 3 farklı tehdit suçundan toplamda 57 ay hapse çarptırılan Alaattin Çakıcı’nın da  yattığı süre göz önüne alındığında cezaevinden çıkacağı aktarıldı.

Teklifi sunan MHP’li Yıldız bu kanun teklifin Alaattin Çakıcı’yı nasıl etkileyeceği şeklindeki soruya, ‘magazinleştirmeyelim’ yanıtını verdi. Yıldız, “Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz için kanun çıkmaz. Teklif kapsamında ise elbette bunlar da yararlanır” dedi.

Af teklifinden yararlanacağı iddia edilen isimler sosyal medyanın gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
45
9
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre ç

Sokaklar çok güvenliydi. şimdi daha da güvenli olacak.

Farkeden_Adam

Bahçeli başkanlık seçiminde desteklediği tayyipten sözünü tutmassını istiyor .. mhp tabanını oluşturan mafyacıkların serbest kalınması için atılmış bir adım ..

Drn d.

Düşünsene kendini bildin bileli ders çalışıyorsun, hukuk kazanıyorsun, binlerce sayfalık kanun kitaplarını ezberliyorsun, yıllarca dirsek çürütüyorsun hak ad... Devamını Gör