Görüş Bildir
Haberler
Mezbahadan Kurtarıldıktan Sonra Ünlü Bir Ressam ve Tasarımcı Olan Domuz 'Pigcasso' ile Tanışın!

Mezbahadan Kurtarıldıktan Sonra Ünlü Bir Ressam ve Tasarımcı Olan Domuz 'Pigcasso' ile Tanışın!

O henüz 3 yaşında bile değil ama sanat dünyasına oldukça hızlı bir giriş yaptı! Ressam domuz Pigcasso, ünlü saat markası Swatch ile yaptığı anlaşma sayesinde onu kurtaran barınak için gelir de elde ediyor. İşte size, endüstriyel bir et üretim tesisinden son anda kurtarılıp, hayatı 180 derece değişen bir minnoşun hikayesi! Cbsnews'den derledik..

Kaynak: https://www.cbsnews.com/news/pigcasso...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Farm Sanctuary SA, Güney Afrika'da bulunan ve her türlü kurtarılmış hayvanın kendine yuva bulduğu bir barınak. Kurucu Joanne Lefson türcülüğün karşısında duruyor ve her hayvanın yaşam hakkına saygı duyuyor.

Joanne Pigcasso'yu ise 2016 yılında bir endüstriyel et üretim tesisinden kurtardı. Ona çeşitli eğlenceli aktiviteler yaptıran Joanne, Pigcasso'nun kısa süre resime merak sardığını anlatıyor...

Pigcasso'nun özel yapım bir fıçası ve zehirli madde içermeyen boyaları var. Ayrıca yaptığı her tabloyu da burnu ile imzalıyor. En sevdiği ödül ise karamelli patlamış mısır!

Pigcasso ayrıca kendine ait bir resim sergisi olan ilk hayvan olarak tarihe geçti. OINK adlı sergi sayesinde barınağa gelir getirmeye yardımcı oluyor.

Cape Town'da yer alan pop-up sergi, hem orada hem de internet üzerinde resimleri satışa çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tablolar 500 ile 4000 dolar arasında fiyatlardan satılıyor. Pigcasso sanatı sayesinde barınak için şimdiye kadar toplam 145.000 dolar gelir elde etti.

Farm Sanctuary SA aynı zamanda, çiftlik hayvanlarına karşı şiddet, eziyet ve insanlık dışı muamelenin önüne geçmek için çalışırken, Pigcasso farkındalık yaratmada büyük bir rol oynuyor.

Pigcasso bununla kalmadı ve geçtiğimiz ay ünlü saat markası Swatch ile işbirliği yaptı. Swatch x Pigcasso tasarımlı saatler vitrinlerde yerini aldı bile!

Lefson şöyle diyor, "Pigcasso ile gurur duyuyorum. Tabakta bir parça et olmaktan, dünyaca ünlü bir Swatch saat tasarımcısı oldu. Ayrıca insanların domuzların da ne kadar zeki hayvanlar olduğunu görmesine yardımcı oluyor!"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
adekaj

domuz haramsa o xaman tablolari da haram diyecek birazdan biri