Görüş Bildir
Haberler
Metro İnşaatında Doğalgaz Borusu Delindi!

Metro İnşaatında Doğalgaz Borusu Delindi!

FreiGeist
01.06.2015 - 11:23 Son Güncelleme: 01.06.2015 - 13:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Alibeyköy'de, Çırçır Mahallesi'ndeki metro inşaatı esnasında İGDAŞ'a ait doğalgaz dağıtım hatttı delinerek hasar gördü. Sızan gaz nedeniyle yakındaki bir bina önlem olarak boşaltıldı.

Alibeyköy'deki metro hattı inşaatı esnasında doğalgaz borusu delindi. Sızan gazın patlama ihtimaline karşı önlem olarak şantiyeye çıkan tüm yollar kapatıldı, yakındaki bir bina da boşaltıldı. Borudaki gazın tamamen boşalmasının ardından, İGDAŞ ekipleri tamir çalışmalarına başladı.

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nden (İGDAŞ) yapılan açıklamada, metro inşaatı esnasında ana dağıtım hattı borusunun zarar gördüğü ifade edildi, gaz tedariğinde herhangi bir aksama yaşanmayacağı vurgulandı:

'Bugün saat 10:00 sularında, Alibeyköy Çırçır Mahallesi İtfaiye önünde metro inşaatıyla ilgili yapılan çalışma sırasında doğalgaz ana dağıtım hattına zarar verilmiştir. 87 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine İGDAŞ ekipleri olaya müdahale etmiş, gerekli güvenlik önlemlerini alarak gaz akışını kesmiştir. Hasar nedeniyle doğalgaz verilemeyen herhangi bir sokak bulunmamaktadır.'

İlk görüntüler:

Operatörün dikkatsizliği neticesinde boruda bir çatlama meydana gelmiş'

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, olay yerinde açıklama yaptı:

'Küçük bir kaza aslında. Doğalgaz hattımız, aslında metro çalışmaları sebebiyle deplase edilmişti daha önceden fakat son bir noktada operatörün dikkatsizliği neticesinde boruda bir çatlama meydana gelmiş darbe neticesinde. Çatlaktan da gaz fışkırmış ama herhangi tehlike yoktu zaten. Ben de olaydan 10 dakika sonra geldim. İtfaiye ve İGDAŞ ekipleri anında geldiler, müdahale ettiler.' 

'Aslında çok riskli olmamasına rağmen tedbir amaçlı olarak çevreyi kontrol altına aldılar' diyen Aydın, bir binanın da tahliye edildiğini doğruladı.

Kaynak: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0