Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Uyarı Geldi! Yağışlar Devam mı Edecek? 16 Nisan Cumartesi Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji'den Uyarı Geldi! Yağışlar Devam mı Edecek? 16 Nisan Cumartesi Hava Durumu Nasıl Olacak?

Ömer ÖNDER
16.04.2022 - 10:57

Yükselen hava sıcaklıkları ardından Türkiye genelinde yaşanan sıcaklıkların düşüşü pek çok ilde sağanak yağışlara neden oldu. Meteoroloji tarafından her hafta yayınlanan hava tahmin raporlarında belirtildiği üzere bu hafta başından itibaren Türkiye genelinde sağanak yağışların etkili olacağı açıklanmıştı. Yeni yapılan açıklamada İstanbul'da sağanak yağıların devam edeceği ve Pazar günü başlayacak yağışların Çarşamba gününe kadar devam edeceği belirtildi. Peki hava durumu nasıl olacak? Sağanak yağışlar ne zaman bitecek? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Havaların ısınması ile birlikte bu yıl uzun süredir hissedilen soğuklar geride kalmış ve bahar havası yaşanmaya başlamıştı. Meteoroloji haftalık olarak yaptığı hava tahmin raporlarında İstanbul için sağanak yağış uyarısı yapıldı. 3 gün süreceği tahmin edilen sağanak yağışların Çarşamba son bulması bekleniyor. Peki İstanbul'da sağanak yağışlar ne zaman bitecek?

16 Nisan Hava Durumu Nasıl Olacak?

16 Nisan Hava Durumu Nasıl Olacak?

Hava sıcaklığının hafta sonunda yurt genelinde artarak mevsim normallerinde seyretmesi, yurdun batı kesimlerinde ise sıcaklıkların normal seyrinden yukarı çıkması beklenmekte. Bugün yurdun güneydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı, Van ve Hakkâri civarlarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yüksek kesimlerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer illerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara bölgesinin güney ve doğusu ile iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olması bekleniyor. MGM, Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğunu yönünde uyarılar yapıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın