Görüş Bildir
Haberler
Metal Grevinde İki Aylık Erteleme Süresi Doldu

Metal Grevinde İki Aylık Erteleme Süresi Doldu

Deniz Gök
30.03.2015 - 18:22 Son Güncelleme: 31.03.2015 - 08:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevi için hükümetin ‘milli güvenliği tehdit’ iddiasıyla aldığı iki aylık erteleme süresi dün doldu.

Yasalara göre sendikanın altı iş günü içerisinde Yüksek Hakem Kurulu’na başvuruda bulunması gerekiyor. Buna göre, Yüksek Hakem Kurulu da 60 gün içerisinde toplu sözleşmeyi hazırlayacak.

Yüksek Hakem Kurulu’ndan Türk Metal ile MESS’in imzaladığına yakın bir sözleşme çıkacağını söyleyen Gebzeli metal işçileri, grev sürecinin bu noktaya getirilmesine tepkili. Herkesin güvendiği kesimlerle bir araya gelerek çıkış yolu aradığını anlatan işçiler, “Bu toplantılar mücadeleci bir temelde birleşmeli” dediler.

Başbakanlık, Birleşik Metal-İş üyesi binlerce işçinin grevini, ekonomi nedeniyle ertelediğini duyurmuştu. Birleşik Metal-İş’in grev erteleme kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay 10. Daire Başkanlığı’na açtığı davada savunmasını sunan Başbakanlık, “Ekonomik menfaatlerin korunmasının da milli güvenliği ilgilendirdiğini, söz konusu grevin ‘milli ekonomiyi’ zarara uğratacağını, dolayısıyla milli güvenliğin doğrudan bozulmasına yol açacağını” iddia etmişti. 

BirGün

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/metal...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0