Görüş Bildir
Haberler
Merkel 'Uçuşa Yasak Bölge'de Israrcı

Merkel 'Uçuşa Yasak Bölge'de Israrcı

Ulaş
17.02.2016 - 17:33

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de 'uçuşa yasak bölge' ilan edilmesi isteğini tekrar ifade etti. Rusya Dışişleri ise, uçuşa yasak bölge için Esed rejimi ve Birleşmiş Milletler’in anlaşması gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye’deki durumu ‘kabul edilemez’ olarak nitelendiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, 'uçuşa yasak bölge' ilan edilmesi isteğini tekrar ifade etti. Almanya Federal Meclisi'nde (Bundestag) konuşan Merkel, “Şu anki durum kabul edilemez. Eğer Suriye’de kimsenin hava saldırısı yapamayacağı bir bölge olsa, yardımı olurdu” dedi. Merkel, uçuşa yasak bölgenin hem siyasi yönden, hem de insani olarak faydalı olacağını belirtti.

Bugün konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov ise, uçuşa yasak bölge için Esed rejimi ve Birleşmiş Milletler’in anlaşması gerektiğini söyledi.

'Avrupa'ya gelen mülteciler bölgeye yerleştirilebilir'

'Avrupa'ya gelen mülteciler bölgeye yerleştirilebilir'

Uçuşa yasak bölge fikri daha önce Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından da gündeme getirilmişti. Hollande, geçen yıl Eylül ayı sonunda gittiği Birleşmiş Milletler toplantısı sırasında Türkiye ve Suriye muhalefetinin Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge kurulması önerisini müttefikleriyle önümüzdeki günlerde tartışacaklarını açıklamıştı. “Bu ihtimal hakkında çalışıyoruz” diyen Hollande, “Avrupa’ya gelen mülteciler bu bölgeye yerleştirilebilir” önerisi getirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

kim ne derse desin, şu anda yeryüzünün en iyi devlet lideri bu kadındır, mülteci ve getireceği sorunları şimdiden görüp, kendi halkını ve kurduğu-yönettiği a... Devamını Gör