Görüş Bildir
Haberler
Meksika Cumhurbaşkanı "İtibardan Tasarruf" Etti! Makam Uçağını Sattı, Geliriyle Hastane Yapacak

Meksika Cumhurbaşkanı "İtibardan Tasarruf" Etti! Makam Uçağını Sattı, Geliriyle Hastane Yapacak

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, 'çok lüks olduğu' gerekçesiyle kullanmadığı cumhurbaşkanlığı uçağını Tacikistan'a sattı. Obrador uçağın satışından elde edilen 92 milyon dolarla iki hastane inşa edeceklerini açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ülkede son 4,5 yıldır yoğun tartışmalara neden olan makam uçağının Tacikistan’a satıldığını duyurdu.

Euronews'in aktardığı habere göre, Tacikistan’ın “Boeing 787” model makam uçağı için yaklaşık 92 milyon dolar ödediğini açıklayan Lopez Obrador, bu parayı, ülkenin güneyinde 80 yataklı iki hastane inşa etmek için kullanacaklarını söyledi.

Lopez Obrador, 1 Aralık 2018’de göreve geldikten sonra ülke için “çok lüks olduğu” gerekçesiyle makam uçağının kullanılmasına karşı çıkarak, yurt dışı yolculukları ticari yolcu uçaklarıyla gerçekleştirdi.

218 milyon dolara satın alınmıştı

218 milyon dolara satın alınmıştı

İktidara geldiğinde “kemer sıkma” politikalarını ön plana çıkaracağını belirten Lopez Obrador, özel şirketleri makam uçağını satın almalarını için ikna etmeye çalışmış ancak bu konuda başarılı olamamıştı.

Meksika’nın eski Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun iktidarı sırasında 2012 yılında 80 yolcu taşıma kapasitesine sahip özel uçak yaklaşık 218 milyon dolara satın alınmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel banyosu, yatak odası ve çalışma odası bulunan uçağın, 300 kişi taşıyabilecek yolcu uçağına dönüşmesinin maliyeti fazla olduğu için alıcı bulmakta zorluk çekilmişti.

Lopez Obrador, daha önce binmeyi reddettiği uçağın içinden çektiği bir video görüntüsünde, uzun bir aradan sonra uçağı satmayı başardıkları için mutlu olduklarını belirterek, uçağın satışından elde edilen parayı iki hastane inşa etmek için kullanacaklarını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
5
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

%96'sı katolik Hristiyan, kabile devletinin bile içinde hükümetin harcamaları tepki oluyor, adam da cevap veriyor bu tepkilere. AKPTÖ'nün ülkeyi getirdiği ye... Devamını Gör

mert ali

burası dinsiz bı devlet

Furkan Aras

hastane yapmış da noolmus cami yapmış sanki 🤪

mamamia

çok vizyonsuzmuş :p

bryandes alpes

13 uçağının birini tahsis edip çocukları bir kereliğine Ankaraya getirtti ya birileri ne büyük tevazu dayanışma gösterdi değilmi