Görüş Bildir
Haberler
Mehmetçik Kut’ül Amare nasıl başladı?

Mehmetçik Kut’ül Amare nasıl başladı?

Nasıl Başladı?

Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmenliğini üstlendiği Mehmetçik-Kut’ül Amare perşembe akşamı TRT 1’de başladı. Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz, İlker Aksum, Gamze Özçelik, Özgü Kaya, Eva Dedova, İsmail Hakkı, Semih Ertürk, Uğur Karabulut, Polat Bilgin Emre Başer, Mirza Bahattin Doğan, Yiğit Uçan, Muhammet Raşit Baran, Burak Yenilmez, Atakan Yarımdünya ve Serdar Gökhan’ın rol aldığı dizi.

Dizi, 1. Dünya Savaşı’nın neden başladığını ve Kut’ül Amare’nin 1914-1916 dönemindeki zaferi anlatacağı bilgisiyle başladı. Ardından da Süleyman Askeri Bey’in konuşmasını dinledik. Aradan birkaç dakika geçmemişti ki, bu defa Mehmet’in meydandaki konuşmasını dinledik. Görüntüler harikaydı, reji hikayeye kuş konduruyordu ama müzik kullanımı çok fazlaydı. Dizinin ilk bir saati ne yazık ki her şeye rağmen didaktik anlatım tarzından vazgeçmedi. Son bir saati ise hızlandı.

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/oya-dogan-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahraman da hasta oldu

Aksiyon sahneleri, sanat yönetmenliği dikkat çekiciydi.

 Ama maalesef ilk bölümde ortada gerçek bir kahraman yoktu. Mehmet kahramanlığa adaydı, hatta ilk sahnesinde Batı’nın hasta Osmanlı benzetmesine tepki göstermişti. Ancak daha bir saat geçmeden ayağından vurularak o da hasta yatağına düştü. Kahramanda hasta oldu. 

Oysa o iki kardeş çatışması aksında bir hikaye başlasaydı, biz Mehmetçik Kut’ül Amare’yi bu iki kardeşin çatışmasıyla izleseydik ortaya tadından yenmez bir drama çıkardı. Mehmetçik Kut’ül Amare’yi prodüksiyon, reji, sanat yönetimi açısından oldukça yüksek bir çıtada olduğunun altına imza atarım. Ancak ilk bölümünde bir drama değil, Türkiye’de çekilmiş en iyi dökü-dramayı izlediğimi düşünüyorum. Malzemesi bol, çatışması sağlam, profesyonel ellere teslim bu işin ilerleyen bölümlerde didaktik anlatım biçimden dramaya geçiş yapmasını dilerim. Herkesin eline sağlık!

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/oya-dogan-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın