Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Aslan Onedio Editör Masası'na Katıldı! Seçim Sonuçları, İkinci Tur Hazırlıkları ve Stratejileri

Mehmet Aslan Onedio Editör Masası'na Katıldı! Seçim Sonuçları, İkinci Tur Hazırlıkları ve Stratejileri

Abdullah Demir
19.05.2023 - 20:08 Son Güncelleme: 19.05.2023 - 20:25

14 Mayıs seçimlerinde sandıktan cumhurbaşkanı çıkmadı. Partiler ise anketlerden beklediklerinden farklı sonuçlar elde etti. İYİ Parti STK İlişkileri Başkanı Yardımcısı Mehmet Aslan ile seçim sonuçlarını, ikinci tur hazırlıklarını, 28 Mayıs seçimlerinden beklentilerini ve partisinin aldığı oydan memnuniyetini konuştuk.  Oyuncu, siyasetçi Mehmet Aslan bize, AK Parti'nin nerede hesap hatası yaptığını, sandık sonuçlarının ne anlattığını değerlendirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Yaratıcı İçerik Yöneticisi Levent Yaşar:  Dün Twitter’a çok düştü. Sosyal medyada  döndü. YSP’nin 200 oyu MHP’ye kaymış. Tutanaklarda gördük, onu mu kastediyorsunuz?

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: İYİ Parti’nin CHP gibi bir sandık takip sistemi var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Sosyal Medya Yöneticisi Atakan Uslu: Mehmet bey, gazeteci Alican Uludağ, CHP’li yetkililerin bir hatası sonucu o görsellerin düştüğünü söyledi?

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: Erdoğan’ın itiraz etmemesini daha yüksek oyla ezici kazanmaya çalışmak gibi yorumladım. 50,5 ile kazanmasıyla bunun tartışması sürecekti. İkinci turda daha ezici bir galibiyet hedefliyor olabilir gibi yorumlamıştım.

Onedio Haber ve Gündem Editörü Alican Yaycılı: Peki bu anlattığınız söylediğiniz şeyler. İkinci turda da aynı şeyler yaşandı diyelim. Oyların ve sandıkların doğru takip edilmesine yönelik bir hazırlığınız var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: 

Meral Hanım’ı çok merak ediyorum. Canı çok sıkkın mı? İkinci sorum ilk turda neden olmadı? Herkes çok heyecanlanmıştı. Aranızda ilk turda neden olmadığını tartmışsınızdır. Bir de sizden dinlesek.

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir:

Kemal Kılıçdaroğlu yerine Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş aday olsaydı ilk turda alırdık dediniz mi?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Burak Boyoğlu: 

Hükümete yakın gruplarda bir gerginlik olduğu Meral Akşener’de bir küslük olduğu belirtiliyor. Gerçek payı var mı?

Onedio Haber ve Gündem Editörü İsmail Kahraman: Dün HÜDA PAR’lıların milletvekilliği alındığı ile ilgili tweet attınız. Bu gerçek mi bu yalanlandı? Böyle bir umudunuz var mı HÜDA PAR’ın iki milletvekilliği iptal olacak mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: Sinan Oğan’ın oylarının nereden geldiğine ilişkin şu an yoğun bir tartışma var. Ümit Özdağ yine bir açıklama yapmış “20 yıldır AK Parti ile uğraşıyoruz. Mansur’un da o yüzden aday olmasını istedik. CHP’yi desteklemesek Mansur’u önermezdik” gibi bir şey söylemiş. Sinan Oğan kimden oy alıyor. Olur da bir tarafı seçerse ya da seçmezse oylarının dağılımının nasıl olduğunu düşünüyorsunuz?

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: Sinan Oğan’ın oylarının çoğunluğunun Millet İttifakı’na kayacağını düşünüyorsunuz.

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: HDP yerine İnce ve Özdağ ile bir ittifak yapılsaydı bugün başka şeyler konuşuyor olur muyduk?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Yaratıcı İçerik Yöneticisi Levent Yaşar: Cemil’in sorusundan sonra sizden duyduğum ifadeleri ben İYİ Parti tabanında duymuyorum. Bize daha çok şunu söylüyorlar konuştuğumuz zaman “Yanlış adayı seçtik. HDP’nin destek vermesi hataydı” daha milliyetçi söylemlerin kullanılması gerektiğini söylüyorlar. Siz daha farklı bir dil kullanıyorsunuz? Buradaki ayrışma neden?

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: CHP’de bir değişiklik oldu. Onursal Adıgüzel’i görevden aldı. Canan hanımın operasyonun başına geleceği ile ilgili bir söylenti var. İmamoğlu’nun operasyona geçeceği gibi söylentiler var. İYİ Parti tarafında da bunu destekleyici ya da paralel bir çalışma var mı? Bu 14 günlük süreçte yeni bir şey var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Markalı İçerikler Uzmanı Ayşe Çamurcu: HÜDA PAR’ın şu an mecliste olması bir çok kadını haklı olarak endişelendiriyor. İkinci turda Kemal beyin kazanması durumunda HÜDA PAR özelinde izlenecek yolu ve bu konuda kadınlara iletmek istediğiniz mesajları öğrenebilir miyim?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Burak Boyoğlu: İkinci turda kampanyanızın merkezinde göçmen karşıtlığı ve Suriyeliler’in ülkelerine gönderilmesi mi olacak? Az önce ben Kılıçdaroğlu’nun videosunda izledim sanki söylem birazcık daha oraya kayıyor.

Onedio Haber ve Gündem Editörü Kübra Köklü: Size bir kaç tane sorum olacak. Birincisi, İstanbul’un Pendik ilçesinde bir sürü kimlik bulundu. Partiniz bu konunun üzerine gidecek mi?  İkincisi tweetinizdeki yorumları okudum. Genellikle şöyle bir şey var “Eğer böyle bir şey olduysa lütfen açıklayın. Ne olur bize moral verin. Bu durum yüzünden mi ikinci tura kaldık” gibi insanlar umut dolu cümleler bekliyor. Parti olarak bu konunun üzerine gitmeyi düşünüyor musunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Haber ve Gündem Editörü Kübra Köklü: 20 yaşındaki Kübra Ergin, Marmaray istasyonunda intihar etti. İntihar sonrası bir mektubu ortaya çıktı. “Çok yoruldum. Gençliğimi çaldılar. AKP’ye ve destekleyenlere hakkımı helal etmiyorum. Kılıçdaroğlu’nun bu ülkeyi tekrar yaşanabilir bir konuma getireceğine inanıyordum” demişti. Bu konuya ilişkin düşünceleriniz nelerdir?

Onedio İçerik Editörü Zeynep Deniz Güler: Millet ittifakının iktidara gelmesi durumunda mevcut dönemde umudunu kaybetmiş gençlerin önünü açmak için ilk etapta yapmayı hedeflediğiniz şeylerden birisini öğrenebilir miyim? Ya da bir kaç tanesini?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Yiyecek İçerikleri Editörü Ceren Bozkurt: Benim sorum ikinci tur ile ilgili. İkinci turda İYİ Parti’nin yeteri kadar sandık kurulu üyesi ve müşahiti yeteri kadar var mı? Türkiye’nin dört bir yanında görev alacak  alacak kadar insan örgütlendi mi bunu çok merak ediyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RaskoLn N.

Yav he he

alpilkay

kim bu komedyen

aslı asya

bu nezaman siyaset bilir oldu ..