Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Çekiciliğin 3 Kuralı

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Çekiciliğin 3 Kuralı

Mehmet Ali Deniz
27.11.2021 - 11:28 Son Güncelleme: 28.11.2021 - 10:32

Çekici birini görünce hemen fark ederiz. Bu yüzden çekiciliğin ne olduğunu bildiğimizi zannederek yaşarız. Fakat şimdi bir güzellik tanımı yapın diye yazsam şuraya, pek de öyle olmadığını anlarsınız.

Peki güzellik nedir?

Estetik görünüm aslında sağlık ve doğurganlık ile ilgilidir. Beynimiz ve bedenimiz geçmişten gelen bütün bilgi miraslarını taşır ve sağlıklı bir eş bulup onunla çoğalmak için kullanır. Bu doğal seçilim ve genetik uyum için gereklidir.

Bugünlerde sağlık ile ilgili çoğu bilgiyi hastanelerden edinebiliyoruz.  Ancak bu geçmişte mümkün değildi ve sağlıklı genler ile çoğalmak için kimin sağlıklı olduğunu bilmemiz gerekiyordu.

Bu yüzden beynimiz sağlık ipuçlarını toplamayı öğrendi.

Bunun sonucunda bilinçli farkındalık düzeyinin altına kazınmış, mükemmel hızla çalışan nöral ağlarımız oluştu. Bu ağlar bir saniyenin altında bir sürede karşısındaki insana dair sağlık ipuçlarını topluyor ve bir karar veriyor.  Bu insan sağlıklı, ya da değil! Siz buna ne diyorsunuz? Güzel, yakışıklı, yani çekici… 

Peki beynimiz çekici olduğumuza neye bakarak karar veriyor?

İşte çekiciliğin 3 kuralı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Bilateral simetri

1- Bilateral simetri

Bu madde yüzünüzle ilgili. Yüzün sağı ve solu arasındaki simetri sizin sağlık geçmişinizi gösterir. Çevre veya genetik faktörlerden dolayı zarar görmüşseniz, yüzünüzde asimetriler oluşur. Eğer asimetriniz yoksa bu gelişim sorunu yaşamamış sağlıklı bir birey olduğunuzu gösterir.

Simetrik yüzlere sahip insanların hayatın her alanında daha başarılı olduğu biyologlar tarafından tespit edilmiştir. Başarılı bayan ve erkek mankenler, kitleleri peşinden sürükleyen ve çekici bulunan çoğu liderler mükemmel bir yüz simetrisine sahiptir. Biliniyor ki kadınlar en doğurgan döneminde daha simetrik yüzlere sahip olurlar. Bunun sebebi üremeyi kolaylaştırmaktır.

2- Vücut oranları

Kadınlar da erkekler de kalçaya bakar. Bunun sebebi kalçanın oranına bakmaktır. Bir kadın kalçasının %70 i oranında bir bele sahip olmalıdır. Bu özellik erkekler için %90 oranındadır. Oranlar erkekler için ideal testesteron kadınlar içinse ideal östrojeni gösterir. Kadınların bu oranlara sahip olması daha yüksek oranda ve sağlıklı doğurganlık anlamına geliyor. Bu oranlara sahip kadın ve erkeklerin kalp sağlıklarının bile diğerlerine göre daha iyi olduğu bilinmektedir.

3- Koku

3- Koku

Evrim psikolojisi çalışmaları atalarımızın eş seçimiyle ilgili davranışlarını hâlâ tekrar ettiğimizi ortaya çıkarıyor. Ancak bunu farkında olmadan yapıyoruz. Yani insanlar bu özellikleri taşıyanlara güzel veya yakışıklı derken neden böyle düşündüklerinin farkında olmazlar. İnsanlar uygun gen profillerine sahip olan birileriyle karşılaştıklarında istemsizce feromon hormonu sinyalleri devreye girer.  Bir kişinin karşısındakini çekici bulması buna bağlıdır.

Şimdi geriye dönüp bir bakalım yapılan her şeyin bir nedeni var. Makyajı birinci maddede hile yapmak için yapıyoruz. Egzersizi ikinci maddeye uygun olmak için yapıyoruz. Parfümü de üçüncü aşamayı geçmek için kullanıyoruz. Her aşama için bir şeyleri değiştiriyoruz ama özümüzü hiç değiştiremiyoruz.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
14
3
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın