Görüş Bildir
Haberler
Meclis'teki Tahribatı Vatandaşların Görmesi Sağlanacak

Meclis'teki Tahribatı Vatandaşların Görmesi Sağlanacak

ATKN
17.07.2016 - 18:39 Son Güncelleme: 17.07.2016 - 18:51

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminde, uçaklar ve helikopterlerden atılan bombalar ve açılan ateş sonucu büyük hasar alan Meclis, yaralarını sarmaya başlayacak. Ancak bombalar ve silahların bıraktığı izler tamamen kaldırılmayacak, vatandaşların bu manzarayı görmeleri sağlanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz'da aralıklı olarak saldırıya uğrayan TBMM, yasama çalışmalarına devam edecek.

TBMM Ana Binada sadece küçük çaplı temizlik yapıldı, cam kırıkları kaldırıldı. Bombaların zarar verdiği, düşme tehlikesi olan duvarlar ve kapı gibi yerler sabitlendi. Bunun dışında büyük çaplı temizlik yapılmayacak.

Meclis'teki tahribat, 16 Temmuz sabahı ortaya çıkmıştı

Meclis'teki tahribat, 16 Temmuz sabahı ortaya çıkmıştı

15 Temmuz gecesi saldırıya uğrayan Meclis'teki tahribat, gün aydınlanınca ortaya çıkmıştı.

TBMM Genel Kurulu, 19 Temmuz Salı günü saat 15.00'de toplanarak, yasama çalışmalarına devam edecek. Genel Kurulda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarıların görüşülmesi bekleniyor.

Genel Kurul gündeminde, yabancıların kayıt dışı çalışmalarının önlenmesi, yerli-yabancı işgücü dengesi kurularak nitelikli yabancı işgücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı bulunuyor.

Tasarıya göre, Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulu önerileri ve Bakanlık tarafından başvurusu uygun görülen yabancılara 'Turkuaz Kart' verilecek.

Türkiye'de bir yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına kayıtlı yabancı öğrenciler, çalışma izni almak kaydıyla çalışabilecek.

Çalışma izni olmaksızın; bir işverene bağlı olarak çalışan yabancıya 2 bin 400 TL, bağımsız çalışan yabancıya 4 bin 800 TL, yabancı çalıştıran işverene veya işveren vekiline her bir yabancı için 6 bin TL idari para cezası verilecek.

Yabancı uyruklu mühendislik ve mimarlık meslekleri mensupları Bakanlık tarafından verilen izinle çalışabilecek. Çalışma izni alan yabancı uyruklu mühendis ve mimarlar, Türkiye'de bir aydan fazla kaldıkları takdirde ihtisaslarına en yakın odaya müracaatla geçici aza olarak kayıt olacak.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
47
16
11
3
2
2