Görüş Bildir
Haberler
MEB İl Dışı Öğretmen Atama Sonuçları: İl Dışı Öğretmen Tayinleri Açıklandı Mı?

MEB İl Dışı Öğretmen Atama Sonuçları: İl Dışı Öğretmen Tayinleri Açıklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, bulunduğu ilde en az üç yıl bulunan öğretmenlere her yıl il dışı tayin hakkı tanıyor. MEB’in yayınladığı ihtiyaç listesi ve kontenjan durumuna göre başvurularını yapan kadrolu öğretmenler, il dışı öğretmen tayin sonuçlarını beklemeye başladı. Peki, il dışı öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? MEB il dışı tayin başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte öğretmen tayinleriyle ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İl Dışı Öğretmen Tayin Sonuçları

İl Dışı Öğretmen Tayin Sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin, 2021 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme işlemi için sonuçlar 4 Ağustos tarihide açıklanacak.

İl dışı tayinleri olan öğretmenler, 5 Ağustos tarihinde bulundukları ildeki kurumlardan ilişiğini kesecek.

İL DIŞI ÖĞRETMEN ATAMASI NASIL BELİRLENİYOR?

  • Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

  • Bu duyurunun “D. 23 İl Kapsamında Yapılacak Başvurular” bölümü doğrultusunda yapılan başvurularda atama işlemi, diğer başvurulara ilişkin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama işleminden kalan münhal yerler dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın