Görüş Bildir
Haberler
Maydanoz Suyunun Vücuda Yararları Nelerdir? Maydanoz Suyunun Faydaları ve Zararları

Maydanoz Suyunun Vücuda Yararları Nelerdir? Maydanoz Suyunun Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
14.03.2022 - 10:00

Yaprakları çeşitli yemeklerde baharat olarak kullanılan maydanoz, besin değeri yönünden oldukça zengindir. Özellikle A, K ve C vitamini yüksek miktarda bulunur. Aynı zamanda kalsiyum, potasyum, fosfor, demir ve folat minerallerini de içerir. Maydanoz suyu, ödem atıcı ve idrar söktürücü olarak birçok kişi tarafından kullanılır. Çok eski zamanlardan beri birçok rahatsızlığın ve hastalığın tedavisinde destekleyici besin olarak kullanılmaktadır. Ancak dikkatli kullanılmalıdır. Bazı kişilerde ciddi durumlara yol açabilir. Maydanoz suyunun vücuda faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılın her mevsimi üretimi yapılabilen bitkilerden biri maydanozdur. Bu bitki, birçok alanda kullanılır. Hem yapraklarından hem de köklerinden yararlanılabilir. Aynı zamanda esansiyel yağı da oldukça önemlidir. Birçok bitki gibi maydanozun suyundan da faydalanılır. Maydanozun kaynatılması ile elde edilen suyu da vücudun birçok sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle böbrekler ve idrar yolu sağlığının korunmasında bu bitkinin suyundan yararlanılır. Peki maydanoz suyunun vücuda yararları nelerdir? İşte maydanoz suyunun faydaları ve zararları...

Maydanoz Suyunun Vücuda Yararları Nelerdir? Maydanoz Suyunun Faydaları ve Zararları

Maydanoz Suyunun Vücuda Yararları Nelerdir? Maydanoz Suyunun Faydaları ve Zararları

Maydanozun kaynatılıp suyunun içilmesinin insan sağlığı üzerinde birçok yararı bulur. İçerdiği vitaminler ve minerallerden dolayı bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunur. Soğuk algınlığı olarak da bilinen üst solunum yolu enfeksiyonları ile savaşmada etkilidir. Vücutta biriken ödemin atılmasını sağlar. Sadece kilo vermeyi sağlamaz. Böbreklerdeki fazlalığın azaltılmasına yardımcı olur. İdrar yolunda oluşan enfeksiyonları üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Böbreklerde görülen en sık şikayetlerden olan taş ve kum oluşumlarının atılmasını da sağlar.

Maydanoz suyu, şeker hastalığını önlemede kullanılabilir. İnsülin direncini koruyarak şekerini dengeler. Yapısında bulunan K vitamini ile kemiklerin kırılmasını önler. Mide ve bağırsak sağlığının korunmasını sağlar. Gaz, şişkinlik gibi şikayetlerin giderilmesinde etkilidir. Cildi, güneşin zararlı ışınlarından korur. Bu sayede cilt kanserini önler. Düzenli tüketilen maydanoz suyu, cildi parlaklaştırır ve yaşlanma belirtilerini en aza indirger.

Aşırı tüketilen maydanoz suyunun vücuda pek çok zararı bulunabilir. Özellikle karaciğer, böbrek gibi vücudun çeşitli organlarında ciddi olumsuz durumlara yol açar. Kan sulandırıcı etkisi bulunduğundan dolayı, kansızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Diyabet hastaları tarafından dikkatli tüketilmesi gerekilir. Ayrıca hamilelere maydanoz suyu önerilmez. Gebelik dönemlerin tüketilen maydanoz suyu, uterus kasılmalarına yol açar.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
61
58
52
51
51
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?