Görüş Bildir
Haberler
Mars'ta yaşama fetva çıkmadı

Mars'ta yaşama fetva çıkmadı

Salih Soyyiğit
20.02.2014 - 23:47 Son Güncelleme: 09.08.2014 - 14:21

Müslüman alimler Mars'ta yaşama karşı fetva çıkardı. Fetvanın gerekçesi ise Mars'ta yaşamak için haklı bir gerekçe olmaması.

Dünya Mars One projesiyle Mars'a koloniler kurmanın planlarını yaparken Birleşik Arap Emirlikleri Diyanet İşleri Başkanlığı fetva komitesi, Mars'ta yaşamaya karşı fetva yayınladı. Komite konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada Mars'ta yaşamanın riskli olduğu ve intihar ile eşdeğer olacağı gerekçesiyle caiz olmadığını vurguladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden haber veren Khaleejtimes sitesinin haberine göre Mars'a yapılması planlanan tek yönlü seyahatin İslam tarafından uygun görülmeyeceği gerrekçesiyle caiz görülmediği ifade edildi.

Fetva kuruluna göre bu seyahate katılanlar ortada bir sebep yokken sonuçta acı bir ölümle ölecek ve ahirette de tıpkı intihar edenler gibi muamele görecek.

Birleşik Arap Emirlikleri fetva kurulu başkanı Dr. Faruk Hamada, fetvayı Kur'an-ı Kerim'de Nisa Suresi'nin 29. ayetindeki 'Herhangi bir sebeple nefislerinizi öldürmeyin. Şüphesiz ki Allah çok merhametlidir.' ayetine dayandırdıklarını ve insanın kendi hayatını bu şekilde riske atmasının İslam'a göre caiz olmadığını kaydetti. 

Mars One nasıl bir proje?

Hollandalı girişimci Bas Lansdorp, en geç 2025’e kadar Mars’ta kalıcı bir insan kolonisi kurma amacıyla “Mars One” adlı kâr amacı gütmeyen bir örgüt kurmuştu.

Mars’a gitmek için geçen nisandan beri hemen her ülke , meslek ve yaş grubundan 200 bini aşkın aday başvurdu.

'Mars One' projesiyle Mars’a geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak için gönüllü olan 6 Türk arasından 3 kişi kimliklerinin açıklanmasına izin verdi. Dr. Norbert Kraft'ın resmi duyurudan önce yaptığı açıklamaya göre Mars One projesinde ikinci tura kalan Türk adaylar arasında şu üç isim kimliklerinin açıklanmasına izin verdi: Dr. Güler Ergun (34), Yasemin Higgins (43) ve Ece Kabadayı (18)...

Kaynak: http://haber.rotahaber.com/marsta-yas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0