Görüş Bildir
Haberler
Marmaris'te Tur Otobüsü Devrildi: 24 Kişi Hayatını Kaybetti

Marmaris'te Tur Otobüsü Devrildi: 24 Kişi Hayatını Kaybetti

Muğla- Marmaris kara yolunun Sakar Geçidi mevkisindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kazada 24 kişi hayatını kaybetti.

Olayın ardından gözaltına alınan tur otobüsünün sahibi çıkarıldığı mahkemece 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan tutuklandı.

Tur otobüsünün İzmir Buca'dan kalktığı ve anneler günü kutlaması için Marmaris'e gittiği öğrenildi...

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında, Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi rampasında meydana geldi. İzmir Buca'dan bu sabah Marmaris gezisi için yola çıkan, kadınlar ve çocukların da bulunduğu grubu taşıyan Armağan Serttaş yönetimindeki aracın iddiaya göre freni boşaldı. Keskin virajların bulunduğu rampada sürücünün kontrolünü yitirdiği araç hızla yol almaya başladı ve yaklaşık 20 metreden alt yola, bir otomobilin üzerine düştü.

Ağır yaralılar var...

Ağır yaralılar var...

Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralılar arasında durumu kritik olanlardan 3 kişi daha hastane yolunda hayatını kaybeti ve ölü sayısı 20'ye yükseldi.  Ayrıca 11 kişinin ağır yaralı olduğu belirtildi. 

Vali'nin verdiği bilgiye göre tur otobüsü yerli turistleri taşıyordu. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

"İlk belirlemelere göre aracın frenleri patlamış"

"İlk belirlemelere göre aracın frenleri patlamış"

Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.      

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar,  'Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum' dedi.

Muğla Valisi Çiçek ise 'İlk belirlemelere göre aracın frenleri patlamış' açıklamasını yaptı.

"Ölü sayısı 24'e yükseldi"

"Ölü sayısı 24'e yükseldi"

Öte yandan Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten yaptığı açıklamada, ekiplerin bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Araç sürücüsünün de ölenler arasında olduğunu, hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun ise kadın olduğunu ifade eden Köten, 'Kazada aracın altında kalan 3 kişinin de çıkarılmasıyla ölü sayısı 24'e yükseldi. 10 kişi de yaralı.' dedi.

Buca'dan 6 araçla anneler günü kutlamak için yola çıkmışlar

Buca'dan 6 araçla anneler günü kutlamak için yola çıkmışlar

Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun Anneler Günü kapsamında bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere hareket ettikleri öğrenildi.

Turun Murat Ceylan adında bir kişi tarafından organize edildiği, grubun 6 araçla Marmaris'e doğru yola çıktı belirtildi. Gruptaki diğer araçlardan 3'ünün önde, iki aracın da kaza yapan midibüsün arkasından geldiği kaydedildi. 

Organizatör Murat Ceylan'ın eşi Nazlı Ceylan'ın da ölenler arasında olduğu, Nazlı Ceylan'ın Aydın Çine'deki molada diğer midibüsten inerek kaza yapan araca bindiği ifade edildi.

Midibüsün sahibi Bülent Ç tutuklandı

Midibüsün sahibi Bülent Ç tutuklandı

Kazanın ardından jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan midibüsün sahibi Bülent Ç. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Bülent Ç, çıkarıldığı mahkemece 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan tutuklandı.

Olay yerinden kareler...

Olay yerinden kareler...

Korkunç kaza sosyal medyanın da gündeminde

Korkunç kaza sosyal medyanın da gündeminde
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Ahmet

13 Mayıs tarihine denk gelmesi tarihin uğursuzluğu ile alakalı birşey değil.Ülke olarak hiçbirşeyden ders almadığımızın,bilgisizliğin,dikkatsizliğin,cahilliğ... Devamını Gör

Hanif Mişbakim

bu bir kısır döngü insana değer vermediği için toplum değersizleşiyor toplum değersizleştikce insana değer verilmiyor. bunu kıracak şuan tek kişi var onun da... Devamını Gör

Alp Eren A.kaya

Olan gene senenin bir gününü kendine ayıran gariban Annelere oldu. Allah şu memlekete artık ana,baba,evlat acısı yaşatmasın.

Aren Kutay

amin

Uygar Aytun

Offff..... İhmalkarlık.... Vurdumduymazlık.... Dikkatsizlik..... Ne arasan var... :(