Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un Yeni Adı ve Logosu Açıklandı! Facebook Meta Nedir? Metaverse Ne Anlama Geliyor?

Facebook'un Yeni Adı ve Logosu Açıklandı! Facebook Meta Nedir? Metaverse Ne Anlama Geliyor?

GNS
28.10.2021 - 22:48

Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının Harvard'lı öğrencilerin kendi aralarında haberleşmesi için oluşturduğu, günümüzde dünyanın en büyük ve popüler sosyal medya ağı haline gelen Facebook Inc.'nin adı değişiyor. Dünyanın en güçlü şirketlerinden biri olan Facebook 'Meta' ismini kullanacak. Zuckerberk'in yönettiği şirket ilerleyen senelerde çoğu sosyal medya uygulamasını da bünyesi altına alarak en büyük online platform haline geldi. Şirketin CEO'su Mark Zuckerberk yeni ismi ve logoyu açıkladı. Facebook artık 'Meta' olarak hayatına devam edecek. Peki Facebook Meta nedir? Meta Ne anlama geliyor? İşte Facebook'un yeni logosu ve adı hakkındaki detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en yaygın kullanılan ve en çok kullanıcıya sahip sosyal medya uygulaması Facebook'un adı değişiyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde yapılan analize göre uygulama toplam 2,85 milyar kullanıcıya ulaştı. 2004 yılında Harvard'lı öğrencilerin iletişim ağı için kurulan ve popülerleşip yaygınlaşmasıyla 2006 yılında tüm dünyaya açılan uygulama seneler sonra değişikliğe gidiyor. İşte haberin detayları...

Meta Olarak Devam Edecek

Meta Olarak Devam Edecek

Facebook, bugün ‘Facebook Connect 2021’ etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan şirket kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, çılgın projesi Metaverse konusundaki yatırımlarını aktardı. GTA San Andreas’tan Instagram’a, WhatsApp’a ve NFT’ye kadar günlük hayatta bir şekilde oynadığımız oyunlar, kullandığımız hizmetlerin büyük çoğunluğu internetin geleceği olarak tanımlanan Metaverse’te yer alacak.

Meta Nedir? Ne Anlama Geliyor?

Meta Nedir? Ne Anlama Geliyor?

Mark Zuckerberg, şirketin, metaverse olarak bilinen çevrimiçi dijital alemlerdeki adaşı sosyal medya platformunun ötesindeki büyüme fırsatlarını yansıtmak için adını Meta olarak değiştireceğini söyledi.

Facebook, sanal gerçeklik teknolojileri ile kullanıcılara çevrimiçi etkileşime girme imkanı sunacak.

Metaverse olarak adlandırılan platform, 3D internet olarak nitelendiriliyor.

Metaverse ile kullanıcıların yaratıcı, sosyal ve ekonomik fırsatlara erişimin kilidini açmaya yardımcı olma potansiyeline sahip olacağı düşünülüyor.

Facebook yöneticileri, 'Metaverse'i insanların oyun oynarken ya da araştırma yaparken birlikteymiş gibi hissedebilecekleri bir ortam olarak ifade ediyor.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg de uygulamayı, 'Cep telefonlarımızdan ya da ekranımızdan bakabileceğimiz değil, parçası olabileceğimiz, içine girebileceğimiz bir internet' olarak tanımlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın