Görüş Bildir
Haberler
Marco Polo Kimdir? Marco Polo'nun Hayatı ve Ölümü...

Marco Polo Kimdir? Marco Polo'nun Hayatı ve Ölümü...

Şebnem Sucu
10.08.2021 - 09:52

Marco Polo Çin'e ayak basan ilk Avrupalılardan biri olarak kabul ediliyor. Babası tarafından Moğol İmrapatoru'na rehin olarak olarak bırakılan Marco Polo'nun hayatı o tarihte değişmişti. Dünyaya unutulmaz bir eser bırakan Marco Polo'nun hayatına dair merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz. Marco Polo kimdir? İşte kısaca Marco Polo'nun hayatı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Marco Polo, Asya'yı dolaştığına inanılan popüler bir İtalyan tüccar gezgindi. İlk defa henüz 17 yaşındayken babası ve amcasıyla ilk gezisine çıktı. 'Marco Polo'nun Seyahatleri' adlı eseri ile Avrupa'yı büyüledi. Polo, muhteşem Asya mahkemeleri, ateş yakacak siyah taşlar ve kağıttan yapılan Çin parası hikayelerini anlattı. İşte Marco Polo hayatı, evliliği ve ölümü...

Marco Polo Kimdir?

Marco Polo Kimdir?

HAYATI

Marco Polo (1254-1324), Moğol İmparatorluğu'nun zirvesinde Asya'yı dolaştığına inanılan bir Venedik tüccarıydı. İlk olarak 17 yaşında babası ve amcası ile yola çıktı. Doğduğundan beri babasını hiç görmemişti ve onun iznini almadan gizlice yaptığı tura katıldı. Marco'nun babası, ünlü kâşif ve tüccar Niccolo Polo'dur. 

Çin'de İmparator Kubilay Han'la tanıştı. Kubilay Han, Marco'dan çok etkilendi. Marco Polo sonraki yıllarda Çin imparatoru altında birçok yüksek pozisyonda görev aldı. 1280'lerde Asya kıtasının birçok yerine gitti ve daha sonra Kubilay Han'ın şehirlerinden birinin valisi olarak atandı.

24 yıl sonra evine döndüğünde muazzam bir servetinde sahibiydi. Ayrıca Çin'in yaşam biçimi hakkında büyüleyici hikayeleri de yanında getirmişti. Rustichello da Pisa tarafından yazılan 'Marco Polo'nun Seyahatleri' kitabı da bu hikayelerden yola çıkılarak yazıldı. Marco, Pisa Rustichello ile hapishaneyken tanıştı. Marco Polo, Venedik'in rakibi Cenova tarafından savaşta ele geçirilmişti. 1299'daki Ceneviz-Venedik barış anlaşması Marco Polo'nun eve dönmesine izin verdi.

EVLİLİĞİ

1292'de Kubilay Han'ın kızı Prenses Cocachin ile evlendi. İkinci evliliğini ise Donata Badoer ile yaptı. Donata Badoer, müreffeh bir tüccar olan Vitale Badoer'in kızıydı. Çiftin üç kızı oldu. İsimleri; Fantina, Bellela ve Moreta'dır.

ÖLÜMÜ

Marco Polo, Ocak 1324'te öldü. Marco Polo hakkında bilinenler kendi metinlerinden ve birkaç Venedik belgesinden geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
5
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın