Görüş Bildir
Haberler
Mantılı Çorba Tarifi: Nohutlu Mantılı Çorba Nasıl Yapılır?

Mantılı Çorba Tarifi: Nohutlu Mantılı Çorba Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
22.03.2022 - 09:23

Mantılı çorba diğer bir adı ile yüksük çorbası, Türk mutfağının önde gelen çorba tarifleri arasında yer alır. Adana ve Mersin’in yöresel lezzetlerinden biri olsa da mantılı çorba tarifi Türkiye’nin her yerinde sevilerek tüketilmektedir. Küçük küçük mantılarla hazırlanan mantılı çorba, aslında bir yemek kadar doyurucudur. Mantılı çorba yapımı şaşırtıcı olsa da oldukça kolay bir çorbadır. Hiç beklemediğiniz bir anda misafiriniz mi gelecek? Hem göz hem de mideye hitap edecek bir çorba hazırlamış olacaksınız bu tarifle. Şimdi, nohutlu mantılı çorbanın detaylarına geçelim.

Öğlen ya da akşam yemeklerinizde besleyici, lezzetli ve doyurucu bir çorba tarifimi arıyorsunuz? O zaman mantılı çorba tarifini şiddetle önerebiliriz. Zor gibi görünen tariflerden biridir mantılı çorba, ancak bir bardak haşlanmış nohudunuz hazırsa kısa sürede çorbanızı misafirlerinize yetiştirebilirsiniz. Farklı çorba tarifleri arasında son derece rağbet gören mantılı çorba kolay yapımı ve lezzeti ile sofralarda yer bulmaktadır. Bu nokta da nohutlu mantılı çorba nasıl yapılır? Sorusunun cevabı ilk defa yapacak olanlar tarafından araştırılmaktadır. Peki, nohutlu mantılı çorba nasıl yapılır? İşte mantılı çorba tarifi, malzemeleri ve yapımı…

Malzemeler

Malzemeler

- 1 su bardağı haşlanmış nohut

- 1 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- 1 su bardağı mantı

- 2 çorba kaşığı sıvı yağ

- 1,5 yemek kaşığı salça

- 6 bardak sıcak su

- Tuz

- Karabiber

- Nane 

- Tuz

Nohutlu Mantılı Çorba Yapılışı

Nohutlu Mantılı Çorba Yapılışı

1. Çorbanın yapımı için bir bardak haşlanmış nohudu önceden hazır edin.

2. Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı alıp ısınınca yemeklik soğanları ekleyip kavurun.

3. 2 diş sarımsağı da kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından bir buçuk yemek kaşığı salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun.

4. Kavurma işlemi bitince 6 bardak sıcak suyu tencereye boşaltın. Sonra nohut ve küçük mantıları ekleyip mantılar hafif yumuşayana kadar pişirin.

5. Baharatları pişmeye yakın ilave edin. Baharatların ardından birkaç dakika daha kaynattığınız çorbanın altını kapatın. 

6. Servis kaselerine alarak ikram edebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın