Görüş Bildir
Haberler
Manş Tüneli'nden Trenle İngiltere-Fransa Yolculuğu

Manş Tüneli'nden Trenle İngiltere-Fransa Yolculuğu

TraVisEdu® Tercüme | Vize | Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
19.03.2014 - 15:15 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 13:37

Manş Tüneli'nden Trenle İngiltere-Fransa Yolculuğu

Eurotunnel, Calais ve Folkestone arasında 24 saat sefer yapan yolcu ve taşıt trenidir. 06:00-00:00 arasında her saat 2 tren ve 00:00-06:00 arasında her saat 1 tren çalışır.

Eurotunnel, İngiltere ve Fransa’yı Folkestone’da (Kent) ve Coquelles’te (Nord Pas-de-Calais) birbirine bağlayan Manş Denizi (The English Channel) altından ikiz demiryolu tüneli yapmakla mesul şirkettir.

Eurotunnel’in Folkestone ve Calais arasında yolcuları ve motorlu araçlarını taşıyan kendi gidiş-geliş taşıma servisi vardır. Eurotunnel ayrıca Eurostar gibi diğer demiryolu şirketlerinden Manş Tüneli’ni ( the Channel Tunnel ) (veya sıklıkla kullanılan adıyla ‘Chunnel ‘) kullanma parası alır.

Eurotunnel; otomobiller, otobüsler, kamyonlar ve şoförleri ve yolcularını taşıyan 25 shuttle treninden ( aynı hatta gidiş geliş sefer yapan trenler ) oluşan bir filoya sahiptir. Trenler 7/24 çalışır.

Gidiş-geliş yapan bu trenler, 12 yıldan fazla süredir faaliyette olup ilk ticari servisinden bu yana Manş Tüneli’nden ( the Channel Tunnel ) 177 milyon kişi seyahat etmiştir ki bu sayı Fransa ve İngiltere nüfus toplamnın 3 katıdır!

Eurotunnel, Calais-Folkestone arası karşılıklı 7/24 çalışır.

06:00-00:00 saatleri arasında Calais-Folkestone arası yolculuk süresi 35 dakika, 00:00-06:00 saatleri arasında ise yaklaşık 45 dakikadır. Tren kalkış saatinden en az 30 dakika önce check-in yapmanız gerekir. Eurotunnel, ‘tam vaktinde’ kalkışları ile ünlüdür.

Tren saatlerini öğrenmek ve online bilet almak için Eurotunnel‘i ziyaret ediniz.

Eurotunnel’da birkaç ücret seçeneği mevcuttur. Bir bilet seçeneğindeki ücretler ne kadar önceden bilet aldığınız, beraberinde götürdüğünüz taşıt ve ne kadar kalacağınız gibi bir takım faktörlere bağlı olarak epey farklılık gösterebilir.

Maksimum 1.85 yüksekliğindeki bir otomobil için ortalama standart ücret tek yön için 49-75 Sterlin arasındadır. Acil alınan biletler için standart ücretler epey daha pahalıdır. Ücretlere otomobil ve tüm yolcuları dahildir. Yolcu sayısı bir otomobilin yasal olarak taşıyabileceği maksimum sayıya bağlıdır.

  • Motorsiklet: Tek yön ücretler yaklaşık 20-30 Sterlindir.

  • Evcil hayvanlar: Hayvan başına ekstra 30 Sterlindir.

  • Rehber köpekler: Tescilli rehber köpekler ücretsiz seyahat eder.

Eurotunnel ayrıca öncelikli biniş, kalkış bekleme salonu hizmetleri ve iyileştirilebilir/değiştirilebilir bilet gibi ekstra avantajlar sağlayan FlexiPlus ücret tarifesi sunar. Kalkıştan itibaren 1-5 gün içerisinde dönüşlü gidiş-dönüş bir FlexiPlus bileti tek yön 149 Sterlin olmak üzere gidiş-dönüş 298 Sterlindir. Kalkıştan itibaren 5 gün sonrasından 1 yıla kadar geçerli bir gidiş-dönüş açık FlexiPlus bileti, tek yön 199 Sterlin olmak üzere gidiş-dönüş 398 Sterlindir.

Eurotunnel Shuttle’ı için Birleşik Krallık terminali, İngiltere’nin güneydoğu kıyısındaki Kent’te bulunan Folkestone yakınlarındadır. Terminal, doğu yönünde Londra ve batı yönünde Dover’e giden M20 (A20) otobanı üzerinde 11A kavşağında yer alır.

Londra Merkez, Folkestone’dan yaklaşık 75 dakika, otomobil ile trafiğe bağlı olarak yaklaşık 1 saat 40 dakika sürer. Londra veya başka bir yere gitmeden önce kısa bir şehir turu yapmak isterseniz, liman kenti Dover ve ünlü ‘Beyaz Falezleri’ 15 km’den daha kısa mesafededir.

Yorum

Kaynak: https://www.ingiltereyevize.net/eurot...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın