Görüş Bildir
Haberler
Makedonya'da Silahlı Çatışmada 8 Polis Öldü, 37 Polis Yaralandı

Makedonya'da Silahlı Çatışmada 8 Polis Öldü, 37 Polis Yaralandı

Batuhan
10.05.2015 - 11:44 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 00:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Makedonya'nın Kumanova kasabasında silahlı bir grupla çatışmaya giren 8 polis ölürken, yaklaşık 28 saat süren operasyonda 37 polis de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı 14 teröristin öldürüldüğünü, 30'unun da teslim olduğunu açıkladı. Olayda sivillerden hayatını kaybeden olmadı. Üsküp hükümeti iki günlük yas ilan etti.

Komşu bir ülkeden gelen silahlı saldırganların ‘terör eylemi‘ gerçekleştireceği istihbaratı üzerine harekete geçtiklerini söyleyen Makedon polisi, Sırbistan ve Kosova sınırına yakın Kumanova’daki bir eve operasyon düzenledi. Evdekilerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada sekiz polis ve silahlı grup üyesi 14 kişinin öldüğü açıklandı.

Operasyonla ilgili basın açıklaması yapan Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, bunun şu ana kadar ülkesinin emniyet kuvvetlerinin yaptığı en zor ve en ciddi operasyon olduğunu söyledi. Operasyonda tüm etnik gruplardan polislerin yer aldığını vurgulayan Gruevski, 'Makedonya'nın istikrarsızlaştırılması hedefiyle toplu katliam planlayan teröristlerin etkisiz hale getirildiği üst düzey profesyonel, vatansever, kahramanca bir operasyondur' şeklide konuştu.

Operasyon çatışmaya dönüştü

Makedonya polisi, Kumanova'nın merkezindeki Tode Mendol Mahellesi'nde cumartesi erken saatlerde, silahlı bir grubun bulunduğu bir eve operasyon düzenledi. Evdekilerin polise silahla karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı.

Geçtiğimiz çarşamba günü, başbakan ve içişleri bakanının bir gencin polis tarafından öldürülmesini örtbas etmek istediğine dair ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından ikilinin istifasını isteyen 2 binden fazla eylemci Üsküp’te polisle çatışmıştı.

Makedonyalı liderlerin ülkede zaten yüksek olan etnik gerilimi siyasi koz olarak kullanmasından endişe ediliyor.

DHA, AA, Reuters, Al Jazeera ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0