Görüş Bildir
Haberler
Mahkeme Silah Saydı: Pet Şişe Fırlatmaya Bıçaklamadan Daha Fazla Ceza Verdi

Mahkeme Silah Saydı: Pet Şişe Fırlatmaya Bıçaklamadan Daha Fazla Ceza Verdi

Yasin Arslan
10.06.2018 - 12:13 Son Güncelleme: 11.06.2018 - 08:40

Diyarbakır'da 3 yıl önce Mehmet Çoşkun Özel'e elindeki yarısı dolu plastik pet şişeyi fırlatan Şemsettin Korkmaz'a mahkeme, 'basit yaralama' suçundan 2 bin 240 lira para cezası verdi. Aynı dava kapsamında, polisin elinden kurtularak, polis tarafından ekip aracına bindirilen Şemsettin Korkmaz'ı, iki polisin arasındayken, karnından bıçaklayan Aytunç Özel'e ise 'yaralama' suçundan bin 500 lira adli para cezası verdi. Korkmaz'ın avukatı Emre Sezer, 'Plastik su şişesinin silah olduğunu ilk kez Çüngüş Adliyesi'nde öğreniyorum' sözleriyle karara tepki gösterdi.

Kendisine tansiyon aletini fırlatan Özel'e pat şişe fırlattı.

Kendisine tansiyon aletini fırlatan Özel'e pat şişe fırlattı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre,  21 Eylül 2015'te bir akrabasının eczanesine uğrayan Korkmaz, burada önceden tanıdığı Mehmet Coşkun Özel ile tartıştı. İddiaya göre; Özel'in kendisine tansiyon aletini fırlatmasına sinirlenen Korkmaz da, elindeki yarısı dolu plastik su şişesini Özel'e fırlattı. Pet şişenin yüzüne çarpmasıyla öfkelenen Coşkun Özel ise oğlu Aytunç Özel'i çağırdı.

Önce havaya ateş açtı sonra Korkmaz'ı polislerin arasında bıçakladı.

Önce havaya ateş açtı sonra  Korkmaz'ı polislerin arasında bıçakladı.

Babasına pet şişe fırlatılmasına sinirlenen Aytunç Özel, ilk olarak eczanenin camını tekme atarak kırdı. Sonra ilçe meydanında kurusıkı tabanca ile havaya ateş etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, tarafları gözaltına aldı. Gözaltına alınan Aytunç Özel, polisin elinden kurtularak eczaneden çıkarılan ve başka ekip aracına bindirilmek istenen Şemsettin Korkmaz'ı, iki polisin arasında karnından bıçakladı. Bıçaklanan Korkmaz Diyarbakır'a sevk edilerek, yoğun bakıma alındı. Gözaltındaki şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'Eczaneye hızlı girdim ayağım çarptı'

'Eczaneye hızlı girdim ayağım çarptı'

Soruşturmanın ardından, pet şişeyi fırlatan Şemsettin Korkmaz hakkında 'basit yaralama'; eczanenin camını kıran, silahla havaya ateş eden ve Korkmaz'ı bıçakla yaralayan Aytunç Özel hakkında ise 'mala zarar verme', 'silahla tehdit' ve 'yaralama' suçlarından dava açıldı. İlk ifadesinde kurusıkı tabanca ve bıçağı bir inşaata attığını söyleyen Aytunç Özel, Çüngüş Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında ise eczaneye hızlı gittiği için ayağının cama çarptığını ve elinde bıçak olmadığını söyledi.

Mehmet Coşkun Özel'in kendisine tansiyon aleti ve kartvizit fırlattığını söyleyen Şemsettin Korkmaz ise 'Polisler beni emniyete götürmek için dışarıya çıkarırken, Aytunç Özel bıçakla karnıma vurdu. Bıçaklama sırasında 2 polis yanımdaydı. Ben su şişesini değil, elimdeki plastik bardağı fırlattım' dedi.

Pet şişe 'silah' sayıldı.

Pet şişe 'silah' sayıldı.

Çüngüş Asliye Ceza Mahkemesi, yargılamanın sonunda Şemsettin Korkmaz'ı polislerin arasında bıçaklayan Aytunç Özel'i 'yaralama' suçundan 180 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanığın cezasında haksız tahrik ve iyi hal indirimi yapan mahkeme, cezayı 75 gün adli para cezasına indirdi. 75 gün adli para cezasını 1500 lira olarak hesaplayan mahkeme, önce paranın 10 eşit taksitte ödenmesine, daha sonra ise cezanın ertelenmesine karar verdi. Özel'e 'mala zarar verme' suçundan verilen 50 günlük adli para cezası ve 'silahla tehdit' suçundan verilen 10 aylık hapis cezası da, yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varıldığı için ertelendi.

Şemsettin Korkmaz'ı ise 'basit yaralama' suçundan 120 gün adli para cezasına çarptıran mahkeme, sanığın suçu, silah sayılan 'plastik su şişesi' ile işlediğini gerekçe gösterip, cezayı 180 gün adli para cezasına çıkardı. Korkmaz'ın yargılama sürecindeki olumlu davranışları dikkate alınarak, cezası 112 gün adli para cezasına indirildi. 112 gün adli para cezasını 2 bin 240 lira olarak hesaplayan mahkeme, cezanın ertelenmesine hükmetti.

'Bıçaklayan, bıçaklanandan daha az ceza aldı'

'Bıçaklayan, bıçaklanandan daha az ceza aldı'

Şemsettin Korkmaz'ın avukatı Emre Sezer, müvekkilinin bıçaklandığını, hakaret ve tehdide maruz kaldığını belirterek karara şu sözlerle tepki gösterdi:

'Müvekkilim, yoğun bakımda kaldı. Mahkeme, müvekkilime 2 bin 240 lira, polislerin arasındaki müvekkilimi bıçaklayan kişiye, 1500 lira para cezası verdi. Bıçaklayan, bıçaklanandan daha az ceza aldı. Müvekkilimizin suçu, iddiaya göre yarısı boş, naylon pet şişe fırlatmak. Pet şişenin değip değmediği bile belli değil. Değdiği bile tespit edilemeyen pet şişeden dolayı ceza verildi. Ben çok şaşırdım. Pet şişenin içi boş ve isabet etmemiş. Mahkeme hem haksız tahrik uyguladı hem müvekkilin cezasından daha az bir ceza verdi. Böyle bir durumu ilk kez gördük. Bir yanda bıçakla, polislerin arasında, yoğun bakımda kalmayı gerektirecek kadar bir yaralama, diğer yanda yarısı boş bir pet şişe fırlatılmış. Havaya ateş ediyor, eczanenin camını kırıyor, öldürmekle tehdit ediyor ama polisler müdahale etmiyor. En son arabaya bindiriyorlar, üst araması yapmıyorlar. Bu kişiyi araca bindiren polisler hakkında suç duyurusunda bulunduk.'

Mahkemenin verdiği karar sosyal medya gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
78
16
7
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Türkiye'ye Hoşgeldiniz

after2102

Komik gerçekten ama şaşırmadım

yosun

adaletli ve kalkınmış bir ülkem var şükür