Görüş Bildir
Haberler
Maden Şirketi Dereyi Besleyen Su Kaynağına Beton Atmış: 'Hani Bunlar Çevreciydi?'

Maden Şirketi Dereyi Besleyen Su Kaynağına Beton Atmış: 'Hani Bunlar Çevreciydi?'

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde yapılmak istenen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi'ne karşı çıkan köylülerin mücadelesi sürerken, maden şirketinin Sarıyer deresini besleyen bir yatağına beton dökerek kuruttuğu ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Köylerine Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı istemeyen Kirazlıyaylalılar, maden şirketinin Sarıyer deresini besleyen bir koluna beton dökerek kuruttuğunu ortaya çıkardı.

11 Aralık Cuma günü Bursa 3’üncü İdare Mahkemesi’nde maden şirketinin ‘Orman izinleri’ iptal davasının görüleceğini belirten köylüler, su yatağının kurutulmasına tepki gösterdi.

"Şirket suç işliyor"

"Şirket suç işliyor"

Sözcü'de yer alan habere göre,ormanlık alanda dereyi besleyen yatağa dökülen betonu görüntüleyen Kirazlıyaylalılar, maden şirketine, 'Hani bunlar çevreciydi, dere yatağını betonla doldurmuşlar. Bizi buralara normalde sokmuyorlar. Bugün hatta bir tanesi geldi ‘sizin burada ne işiniz var. Sahayı terkedin’ dedi. Dere yatağına beton döküldüğünü bugün gördük” diyerek tepki gösterdi.

Yenişehir Çevre Platformu üyesi Şafak Şenel Erdem de Sarıyer deresini besleyen kolun betonla kurtulduğunu, şirketin suç işlediğini söyledi.

Bilirkişi raporuna rağmen yürütmeyi durdurma kararı çıkmadı

Bilirkişi raporuna rağmen yürütmeyi durdurma kararı çıkmadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kirazlıyayla köyünde yapılmak istenen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi için bilirkişi, Meyra Madencilik'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı ÇED raporunun teknik olarak yeterli olmadığına karar vermişti. 

Bursa 1’inci İdare Mahkemesi’nde açılan davada bilirkişinin olumsuz raporuna rağmen yürütmeyi durdurma kararı verilmemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
13
7
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın