Görüş Bildir
Haberler
Maden İşçileri Özelleştirmeye ve Taşerona Karşı Yürüdü

Maden İşçileri Özelleştirmeye ve Taşerona Karşı Yürüdü

Onedio Medya
09.03.2015 - 22:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

ZONGULDAK'ta maden işçileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) işçi açıklarının giderilmesi, düşük ücretli işçilerin ücretlerinin iyileştirilmesi, taşeronlaşma ve özelleştirmeye karşı yürüdü.

Madenci Anıtı'nda toplanan TTK'ya bağlı maden ocaklarında çalışan işçilere özel maden şirketlerinde çalışan işçiler de destek verdi. Yaklaşık 250 işçi, 'Maden işçisi yalnız değildir', 'Zonguldak susma madencine sahip çık', 'Gemileri yaktık geri dönüş yok' sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan maden işçisi İsmet Hacıbektaşoğlu, kurumda 2006 ve 2009'da iş başı yapan işçilerin eski işçilerden daha düşük ücretle çalıştırıldığını söyledi. Bunun işçiler arasında huzursuzluk yarattığını anlatan Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:

'Kurumda aynı işi yapan fakat farklı ücret ile çalışan işçi sayısı artmıştır. Bu nedenle işçi arkadaşlarımız arasındaki birlik ve beraberlik duygusu, iş huzuru ve kurum işyerlerinde barış ortamı bozulmaktadır. Kuruma işçi alınmaması ise işçilerin daha yoğun çalışmasına neden olmaktadır. Bu da büyük bir iş güvenliği zafiyetine neden olmaktadır. Hükümetin bu politikalarından anlaşıldığı gibi ülke sanayisinin oluşmasında, ülkemizin kalkınmasında önemli bir yere sahip olan ve kamuoyunda 'emeğin başkenti' olarak bilinen ilimiz yok edilmeye çalışılmaktadır.'

İşçiler, daha sonra sloganlarla Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Burada stant açan işçiler, düşük ücretli çalışan işçilerin ücretlerinin iyileştirilmesi ve işçi açıklarının giderilmesinin yanında taşeronlaşma ve TTK'nın özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlattı. 'TTK'ya, Zonguldak'a, ülkene ve geleceğine sahip çık' konulu imza kampanyasında toplanan imzaların Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlıklara gönderileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0