Görüş Bildir
Haberler
Made in Space: NASA 19 Eylül'de Uzaya 3D Yazıcı Gönderiyor

Made in Space: NASA 19 Eylül'de Uzaya 3D Yazıcı Gönderiyor

Onedio Medya
04.09.2014 - 18:59 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 19:38

Made İn Space: Nasa 19 Eylül'de Uzaya 3D Yazıcı Gönderiyor

Uzaya giden ilk insan, köpek ve maymunun ardından ilk 3D yazıcı da 19 Eylül’de yola çıkıyor. Üstelik bu işte Elon Musk’ın da payı da var. Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX‘in insansız kargo kapsülü Dragon‘la Uluslararası Uzay İstasyonu‘na (ISS) gönderilecek olan 3D yazıcı, uzay için uzayda üretim yapmayı ön gören Made in Space girişimi için oldukça kritik bir adım olma özelliğinde.

2010 yılında kurulan Made in Space girişimi, başta ISS’in kendi parçaları olmak üzere, uzayda ihtiyaç duyulan araç-gereçlerin Dünya’dan tedarik edilme zorunluluğunu ortadan kaldırmak istiyor. Kurucuları arasında Autodesk Direktörü Gonzalo Martinez ve Bespoke Designs Kurucusu Scott Summit gibi 3D baskı alanında uzman isimlerin yer aldığı Made in Space, uzayda üretim yapabilme vizyonuyla çalışmalarına başladı.

Made in Space CEO’su Aaron Kemmer’ın “ Uzayda ihtiyacımız olan her şeyi uzayda ürettiğimiz zaman uzay keşfinin geleceği sonsuza kadar değişecek ” cümlesi ekibin motivasyonunu iyi özetliyor. Ekip, asıl kırılımıysa Dünya’dan uzaya gönderilemeyecek kadar büyük yapıların uzayda üretilmesiyle sağlanacağını düşünüyor.

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/09/04/made-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0