Görüş Bildir
Haberler
Luhansk Nerede, Hangi Bölgede? Luhansk Savaşı Başladı mı? Luhansk’ın Haritadaki Yeri…

Luhansk Nerede, Hangi Bölgede? Luhansk Savaşı Başladı mı? Luhansk’ın Haritadaki Yeri…

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilim tüm dünyanın gündeminde. Rusya Başkanı Putin, dün akşam yaptığı konuşma ile savaşın ilk ışığını yaktı. Ukrayna’da bulunan iki ayrılıkçı bölgeyi resmen tanıdığını açıklayan Putin, ayrıca Rus askerlerine bölgede operasyon için de izin verildiğini duyurdu. Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda, Luhansk ve Donetsk bölgesinde ilerleyen tanklar olduğu gözüküyor. NATO ve AB’nin Rusya’ya karşı başlatacağı yaptırımların ilki de Almanya’da geldi. Almanya, Kuzey Akım 2 projesinin durdurulacağını açıkladı. Tüm bu gelişmeler sonrası vatandaşlar, ilk çatışmaların yaşandığı Luhansk bölgesinin nerede olduğunu araştırmaya başladı. İşte tüm dünyanın gözünü diktiği Luhansk’ın haritadaki yeri…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünya yine büyük bir savaş ihtimali ile sarsılıyor. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilim, dün akşam Rusya lideri Putin’in açıklamasıyla boyut değiştirdi. Rusya, Ukrayna içinde ayrılıkçı bölgeleri resmen tanıdı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yaptığı açıklama ile Ukrayna’nın egemen bir devlet olmadığını söyledi. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilimler sonrası, dün akşam saatlerinde Luhansk ve Donetsk bölgelerinde patlama sesleri yükseldi. Ayrıca tankların Luhansk ve Donetsk kırsalında hareket halinde olduğu ortaya çıktı.

Luhansk Nerede, Haritadaki Yeri Nasıl?

Luhansk Nerede, Haritadaki Yeri Nasıl?

Lugansk Halk Cumhuriyeti, Ukrayna'nın Luhansk Oblastının başkenti olan şehirdir. Doğu Avrupa'da bir de facto yani fiilen var olan bir devlettir. Donbass Savaşında 28 Nisan 2014 yılında Ukrayna'da özerk, egemen bir cumhuriyet olarak kuruldu. 11 Mayıs'ta bağımsızlık referandumu yapıldı ve bağımsızlığı halk tarafından onaylandı. 12 Mayıs'ta resmen bağımsızlığını ilan etti. Lugansk kurucuları 24 Mayıs 2014 yılında da Donetsk Halk Cumhuriyeti ile konfederasyon imzalamıştır.

Luhansk Halk Cumhuriyeti Kimler Tarafından Tanınıyor?

Luhansk Halk Cumhuriyeti Kimler Tarafından Tanınıyor?

11 Mayıs 2014 yılında kabul edilen bağımsızlık referandumundan sonra yeni hükûmet 11 Haziran'da Rusya ve 13 diğer devlete bağımsızlığının tanınması çağrısında bulunmuştu. Bağımsızlığı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve 2008 yılında Gürcistan'dan ayrılarak bağımsız olan Güney Osetya tarafından tanındı. 21 Şubat 2022 yılında da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hem Luhansk hem de Donetsk Halk Cumhuriyetlerini bağımsız devletler olarak tanıdığını açıkladı.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın