Görüş Bildir
Haberler
Los Angeles’ta Okullar Saldırı Tehdidiyle Kapatıldı

Los Angeles’ta Okullar Saldırı Tehdidiyle Kapatıldı

Ulaş
15.12.2015 - 19:08 Son Güncelleme: 15.12.2015 - 19:09

Los Angeles’ta güvenlik tehditi nedeniyle bugün bölgedeki bütün okulları kapatıldı. Bölge Polis Şefi ve Eğitim Müfettişi, yaptıkları basın açıklamasında aldıkları tehditin, detaylı bilgiler içerdiğini, okulları kapatma kararının bu nedenle alındığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika’nın Batı yakasında bulunan Los Angeles şehri bölgesindeki okullar, alınan bir saldırı tehditi sonucu bugün kapalı olacak. Polis Şefi Steve Zipperman ve Bölge Eğitim Müfettişi Ramon Cortines’in yerel saatle sabah yaptığı basın açıklamasında,  Zipperman, yapılan tehditin e-posta yoluyla geldiği, detaylı bilgiler içerdiği bu yüzden de ciddiye alındığını söyledi. Los Angeles Bölgesi Eğitim Müfettişi Ramon Cortines, bölgedeki 1000’e yakın devlet okulunun bugün kapalı olacağını ve öğrencilerin evlerinde kalması gerektiğini belirtti. Eğer okullarına çoktan ulaşmış öğrenciler varsa da ailelerin hemen çocuklarını okuldan eve getirmeleri gerektiğini sözlerine  ekledi.

'Okullar tek tek aranacak'

'Okullar tek tek aranacak'

FBI’ın da durumdan bilgilendirildiği olayda, “Her zaman tehditler alıyoruz, ancak bu gelen tehdit çok ender bir tehdit” diyen eğitim müfettişi Cortines, bütün okulların tek tek aranmasını amaçladıklarını belitti. Yapılan tehditin pek çok okulu içerdiğini ve öğrencilere yönelik olduğunu da sözlerine ekledi.

Los Angeles Bölgesi okulları, Amerika’da en çok öğrenci barındıran ikinci bölge. 640 binden fazla öğrencinin bulunduğu bölgede, anaokulları, ilk ve orta okullar ile liseler, alınan tehdit karşısında bugün eğitime ara verdi.

New York Polis Departmanı ise yaptığı son açıklamada, Los Angeles okul bölgesine e-posta ile gönderilen tehditin aynısının New York'taki okullara da gönderildiğini ancak inandırı olmadığını, bu yüzden de okulları kapatmayacaklarını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
5
2
1
0
0