Görüş Bildir
Haberler
Listelerde Rekorlar Kırmaya Devam Eden, Tüm Zamanların En Çok Görüntülenen 10 YouTube Videosu

Listelerde Rekorlar Kırmaya Devam Eden, Tüm Zamanların En Çok Görüntülenen 10 YouTube Videosu

Rinascita
23.11.2019 - 08:30

Bu son derece popüler YouTube videolarını izleyen milyarlarca kişiden biri misiniz?

Kaynak: https://www.digitaltrends.com/web/mos...

10. Katy Perry – Roar (2.94 Milyar)

10. Katy Perry – Roar (2.94 Milyar)

Katy Perry, Roar popülerliğini koruduğu için ilk 10'a girmeye devam ediyor ve Taylor Swift'i bir kez daha geride bırakıyor.

Orijinal olarak 5 Eylül 2013 tarihinde sitede yayınlanan Roar, listemizdeki Gangnam Style dışındaki en eski müzik videosu ve listelerde uzun süre kalma gücüne sahip görünüyor. Ayrıca bir süre daha dünyanın en çok izlenen YouTube videolarından biri olmaya devam edecek gibi.

9. Maroon 5 – Sugar (3.05 Milyar)

9. Maroon 5 – Sugar (3.05 Milyar)

Hiç birimiz Wedding Crashers gibi 2000'lerin ortasındaki bir komedinin komplolarına dayanan bir müzik videosunun popüler olmasını bekleyemeyiz, ama Maroon 5'in Sugar şarkısında olan tam olarak buydu. Belki de,hem film hem de müzik videosu aynı yönetmenden olduğu için ya da Maroon 5'ın 25 yıla yakın bir süredir pop müzikte kalıcı bir ismi olması nedeniyle Sugar şarkısı listelerde hala yer alıyor. Sebep ne olursa olsun, Maroon 5’ın 14 Ocak 2015’te YouTube’daki Vevo kanalında yayınlanan Sugar, üç milyardan fazla izlenmeyle dokuz numaraya ilerliyor.

8. Justin Bieber – Sorry (3.21 Milyar)

8. Justin Bieber – Sorry (3.21 Milyar)

YouTube’da milyarlarca kez izlenen ikinci şarkı olsa da, Sorry şarkısı ilk zamanlar tam olarak Baby şarkısının performansa ulaşamamıştı. Justin Bieber’a ait en popüler YouTube videosu olduğunu kanıtlamış olmasına rağmen, bugün ulaştığı üç milyardan fazla izlenmeden önce Sorry, milyarlarca izlenmeye ulaşan 22. video olmuştu.

Ancak, müzik videosu hızlı bir şekilde kendini kanıtladı ve iki milyar izlenmeye en hızlı ulaşan videolardan biri oldu. Ardından da kolayca üç milyar izlenmeye yelken açtı.

7. PSY – Gangnam Style (3.44 Milyar)

7. PSY – Gangnam Style (3.44 Milyar)

YouTube video tarihinde gerçek bir simge olan Psy’nin Gangnam Style’ı milyarlarca kez izlenen ilk YouTube videosuydu. O zamanlar bunun olması daha da şaşırtıcıydı. Piyasaya sürülmesinden altı aydan kısa bir süre sonra (Temmuz-Aralık 2012 arası) izlenmeleri tavan yaptı. Mayıs 2014'te iki milyar görüntülenmeye ulaşan ilk video olmaya devam edecek ve 2015'e kadar yakın bir rakip bile olamayacaktı.

Bugün YouTube'da 100'den fazla videonun her biri milyarlarca kez izlenmesine rağmen, Gangnam Style hala tüm zamanların en çok izlenen videolarından biri olmaya devam etmekte. Fakat yayınlanmasından yaklaşık yedi yıl sonra ilk 10'daki yerini korumaya devam etse de, kalıcı olmak için genç rekabeti yenmesi gerekiyor gibi.

6. Mark Ronson – Uptown Funk ft. Bruno Mars (3.69 Milyar)

6. Mark Ronson – Uptown Funk ft. Bruno Mars (3.69 Milyar)

Bu listedeki ilk üç videodan daha eski olmasına rağmen, Uptown Funk birçok yeni izleyiciyi etkilemeye devam ediyor ve sıralamada ondan önce gelenler için tehdit oluşturuyor. YouTube'da Kasım 2014'te ilk kez sahneye çıktı ve hızlı bir şekilde şimdiye kadarki en popüler ve en sevilen videolardan biri oldu.

Ed Sheeran, Taylor Swift ve Katy Perry gibi diğer büyük sanatçıların büyük müzik videoları milyarlarca kez izlenmiş durumda. Uptown Funk, dört milyar görüntü elde etmek için izleyici sayısında sakin ve kendinden emin bir ivmeyle yükselmeye devam ediyor ve 4 milyar izlenmeye ulaşan ilk 4'ün arasına yakında girmeyi başarabilir.

5. Pinkfong – Baby Shark Dance (3.73 Milyar)

5. Pinkfong – Baby Shark Dance (3.73 Milyar)

Bazen bir şarkı yalnızca ağza takılabilen bir şarkı olduğu için ün kazanır. Bu nedenle bir çocuğun, köpek balığı ailesi hakkındaki bir şarkısının bu kadar ünlenmesi hiç de şaşırtıcı değil. K-Pop şarkıcısı Pinkfong'un Baby Shark Dance, karmaşık bir şarkı değil. 

Ancak, bu şarkı listedeki en yeni üye haline geldi ve YouTube'da bulunan sayısız varyasyona ilham verdi. Dürüst olalım, Baby Shark’ı  üst üste 12 kez çalmak, yürümeye başlayan çocuğunuzu sakinleştirmenin tek yolu ise, her ebeveyn tam olarak bunu yapacak ve yapmaya devam edecek. Dolayısıyla  Baby Shark’ın çarpıcı yükselişinin devam etmesini bekleyebilirsiniz.

4. Masha and the Bear – Recipe for disaster (4.14 Milyar)

4. Masha and the Bear – Recipe for disaster (4.14 Milyar)

Bu listede bir müzik videosu olmayan ve tamamen İngilizce konuşmalar içermeyen üç videodan sadece biri olan Masha and the Bear, aynı isimde bir Rus çocuk çizgi filminin belirli bir bölümü (Rusça'da Маша и Медведь). Şov, kendi ülkesinde oldukça popüler bir yere sahip olsa da, bölümlerinin çoğu, YouTube'da çok büyük izlenmeler elde etti. Ayrıca Netflix ve NBC Universal'da toplu bölüm biçiminde yayın yapıyor.

Ancak Recipe for Disaster astronomik izlenme sayısı ile özel bir öneme sahip. Üç milyar görüntü yakalayan dokuz videodan ve ilk dörtte dört milyarı geçen izlenmeye sahip videolardan oluşan bir sıralamada yer alıyor.

3. Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth (4.27 Milyar)

3. Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth (4.27 Milyar)

Bu listede, bir filmin tanıtımına yardımcı olacak ilk video olan Wiz Khalifa ve Charlie Puth’ın See You Again şarkısı, Nisan 2015’te ilk çıkışından bu yana dört milyardan fazla izlendi. Hızlı ve Öfkeli serisinin 7. filminin tanıtımına yardımcı olmak için yayınlanan bu video, aynı zamanda filmin ölen yıldızı Paul Walker'la da ilişkili bir hale geldi.

Şarkının müzik videosu geçici olarak, 10 Temmuz 2017 ile 4 Ağustos tarihleri arasında YouTube'daki en çok izlenen video olmuştu. Ayrıca, 26 Ağustos 2016 - 25 Temmuz 2017 tarihleri arasında en çok sevilen video oldu ve hala dört milyardan fazla izlenen üç videodan biri.

2. Ed Sheeran – Shape of You (4.46 Milyar)

2. Ed Sheeran – Shape of You (4.46 Milyar)

Shape of You tartışmasız bir şekilde son zamanların en çok izlenen videolarından biri oldu. Bir milyar görüntüye en hızlı ulaşan üçüncü video olarak rekorları elinde tutuyor. İki milyar ve üç milyar görüntülenmeye ulaşma konusunda ise en hızlı ikinci müzik videosu.

See You Again ile yakın miktarda izlenme sayısına sahip olsa da, Shape of You çok daha modern. Bütün izlenme sayısı yalnızca iki yıl içinde arttı. Ocak 2017'de piyasaya giriş yapan şarkı, tüm zamanların en popüler ikinci videosu olarak yerini koruyacak gibi duruyor.

1. Luis Fonsi – Despacito ft Daddy Yankee (6.50 Milyar)

1. Luis Fonsi – Despacito ft Daddy Yankee (6.50 Milyar)

Bir Amerikan şirketi tarafından yönetilen ve İngilizce konuşulan içeriğin hakim olduğu bir site için(YouTube), belki de tüm zamanların en popüler YouTube videosunun (ve yakında herhangi bir zamanda bu popülerliği ele geçirilemeyecek gibi görünen) neredeyse tamamen İspanyolca olduğunu görmek sürpriz olabilir. Luis Fonsi ve Daddy Yankee'nin söylediği Despacito, Ocak 2017'de YouTube'u sarstı ve sadece 97 günde milyarlarca kez izlendi.

İki milyar izlenmeyi, arkasından üç ve dört milyar izlenmeyi en hızlı geçen video, aynı zamanda altı milyar görüntülenmeyi geçen ilk video oldu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
37
33
20
15
15
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Önal

#5 Şu andan itibaren ağzıma itina ile dolanmıştır. Ölene kadar söyleyeceğim galiba. Lan keşke açmasaydım be. ''Doo doo doo doo doo doo!'' diye geziyorum evde... Devamını Gör

Andriy

Geçenlerde izlediğim bir filmde bile muhabbeti geçiyordu. O kadar bulaşıcıdır :)

Gizem Yenikler

1 ve 2 yi beğeniyorum.

Kadir Aydın

Despacito❤️