Görüş Bildir
Haberler
Libya'da Saldırı: 40 Ölü

Libya'da Saldırı: 40 Ölü

Onedio Medya
07.01.2016 - 12:22

Libya'nın Misrata bölgesinde yer alan Zlitan kentinde askeri bir eğitim merkezine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Zlitan Beldiye Başkanı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Misrata bölgesinde yer alan Zlitan'da bir polis eğitim merkezine bomba yüklü kamyonetle saldırı düzenlendi. Zlitan Belediye Başkanı, Reuters'a yaptığı açıklamada saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Görgü tanıkları da kamyonetli saldırının ardından onlarca ceset gördüklerini aktardı.

Saldırıda yaralananlar arasında siviller de bulunuyor.

Yaralılar Misrata'daki hastaneye kaldırıldı.

IŞİD Bin Cevad'ı ele geçirdi

Ülkedeki karışıklıktan faydalanan IŞİD ise ülkede petrol bölgelerine saldırılarını yoğunlaştırdı. Örgüt üyeleri Misrata ile bingazi arasındaki kritik Bin Cevad kasabasını ele geçirdi. Kasabada yaklaşık 8 bin 500 kişi yaşıyor.

IŞİD üyeleri ile petrol tesislerini koruyan muhafızlar arasındaki çatışmalar genişlerken, Trablus merkezli hükümete bağlı Libya Ulusal Petrol Kurumu Sözcüsü Muhammed el-Harari, çatışmaların 7 ham petrol deposuna ulaştığını söyledi.

Söz konusu depolardan 2'sinin Ras Lanuf Limanı'nda, 5'inin ise Es-Sidra Limanı'nda bulunduğunu anlatan Harari, 'Ras Lanuf ve Sidra limanlarındaki güvenlik durumu itfaiye ekiplerinin yangınları söndürmek için içeriye girmesine imkân tanımıyor' dedi.

Bunun yanı sıra BM Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, yayımladığı yazılı açıklamada, DAEŞ'in, Ras Lanuf ve Sidra limanlarına yaptığı saldırıyı kınayarak, 'Libya'da siyasi anlaşmanın uygulamaya konmadığı her gün DAEŞ için bir kazançtır' ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Sözcüsü Catherine Ray da yaptığı yazılı açıklamada, bu yaşananların ülkenin istikrara kavuşması için ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasının acil ihtiyaç olduğunu gösterdiğini bildirdi. Ray, Libya'nın doğusundaki çatışmalar ve IŞİD'in Petrol Hilali olarak adlandırılan bölgesine saldırmasından derin endişe duyduğunu ifade etti.

IŞİD ve Petrol Tesisleri Muhafızları arasında pazartesi günü Petrol Hilali bölgesinde başlayan saldırılarda şimdiye kadar 9 asker hayatını kaybetti.

IŞİD, 8 Şubat 2015'te kontrol altına aldığı El-Nevfeliyye ve Sirte'deki Hevara bölgelerinde konuşlanıyor. Nevfeliyye bölgesi, ülkenin en büyük petrol limanına sahip Sidre'nın bitişiğinde bulunuyor.

Storyful, AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın