Görüş Bildir
Haberler
LG G5 Tanıtıldı

etiket LG G5 Tanıtıldı

ATKN
21.02.2016 - 18:01 Son Güncelleme: 22.02.2016 - 08:34

LG’nin merakla beklenen yeni amiral gemisi nihayet resmi olarak tanıtıldı. Bir süredir hakkında birçok iddia ortaya atılan ve sızıntılara konu olan LG G5 tüm detaylarıyla karşımıza çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelişmiş donanımı ve akıllı telefon dünyasına yeni bir soluk getirecek “Magic Slot” ile LG G5, yılın öne çıkan akıllı telefonlarından biri olacağını şimdiden göstermiş durumda.

Artık neredeyse tüm amiral gemisi modellerde metal malzeme tercih ediliyor. Geçtiğimiz yıl LG’nin de metale geçiş yapması bekleniyordu ancak LG bunun yerine deri bir arka tasarımla karşımıza çıkmış ve tasarımda fazla bir değişikliğe gitmemişti. Bugün tanıtılan LG G5, Güney Koreli şirketin önemli değişimleri bu modele sakladığını gösteriyor.

inceleme.co'da yer alan habere göre tamamen metal olan G5, dünyanın ilk modüler tasarımlı akıllı telefonu. Telefona harici bir şekilde eklenebilen aksesuarlar sayesinde G5’i profesyonel bir kameraya veya Bang&Olufsen tarafından geliştirilen taşınabilir Hi-Fi müzik oynatıcısına sahip olabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5.3 inç büyüklüğünde ve 1440 x 2560 piksel çözünürlüğe sahip olan G5’in inç başına düşen piksel sayısı ise 525. Geçen seneden pek bir farkı bulunmayan ekran Gorilla Glass 4 ile korunuyor.

Android 6.0 Marshmallow ile birlikte gelecek olan cihazda Qualcomm’un en yeni çipseti olan Snapdragon 820 bulunuyor. Bu çipsetinin işlemcisi 4 çekirdekli ve2.2 GHz saat hızında çalışabiliyor. GPU taraında ise Adreno 530 kullanan G5, donanım tarafında oldukça güçlü.

LG G5’te 4 GB‘lık bir RAM bulunuyor. Telefonunun dahili hafızası 32 GB fakat cihazda aynı zamanda micro SD kart yuvası bulunuyor. Bu micro SD kart yuvasının kullanarak telefonunuzun hafızasını 2 TB daha arttıramanız mümkün.

Kameralara bakacak olursak arka tarafta iki kamera görüyüruz. 16 megapiksel ana arka kameraya ve 8 megapiksel 135 derece geniş açıya sahip olan sahip olan G5 aynı zamanda lazer otofokus sistemine de sahip. Bu kameralar 4K video da çekebiliyor. 8 megapiksel ön kameraya sahio olan G5’in kamera tarafına LG G5 incelememizde detaylıca yer vereceğiz.

Bağlantı seçeneklerinde 2016’nın standartlarını yakalayan G5, Wi-Fi 802.11 a/b/g/b/ac ve Dual-Band‘ı destekliyor. Bluetooth 4.1 desteğine sahip olan telefon aynı zamanda 4G mobil şebekeyi de destekliyor. Cihaz Qualcomm Snapdragon 820’de bulunan modem sayesinde 300 mbps indirme hızına ve 100 mbps yükleme hızına ulaşabiliyor. USB Type C ile gelen G5 eski micro USB kabloları çöpe attıracak.

LG G5’te çıkarılabilir 2.800 mAh batarya bulunuyor ve bu bataryayı 30 dakikada yüzde 83 şarj etmek mümkün. Oldukça hızlı şarj olan telefon Qualcomm’un Quick Charge 3.0 özelliğini destekliyor.

inceleme.co, LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
89
39
17
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

android telefonların takılma problemi çok berbat ios cihazlar takılma ve kamera yönünden diğer cihazlara fark attı ki zaten samsung sony htc'ye göre LG daha ... Devamını Gör

Gregory House

"Çıkarılabilir batarya" olayı bitirmiştir... Sadece bu sebep bile alınması için yeterlidir. Teknoloji zaten "aşmış" durumda...

Gregory House

Aksi takdirde 300 gr.'lık koskoca "powerbank"larla dolaşmak zorundasın. 30 sn. içinde kapak açılır ve yeni pil takılır. Gidilir hafta sonu dağa taşa, 3 adet ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

lg g2 kullaniyorum memnunum, lg5 bence daha iyi olacak yanindaki aksesuarlar dahil