Görüş Bildir
Haberler
Latif Erdoğan: 'Subay ve Astsubayların Yüzde 90'ı FETÖ'cü'

Latif Erdoğan: 'Subay ve Astsubayların Yüzde 90'ı FETÖ'cü'

Onedio Medya
09.08.2016 - 00:16 Son Güncelleme: 09.08.2016 - 00:26

Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınlarından biri olan Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, Cemaat’in ABD tarafından kurdurulduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki subay ve astsubayların da yüzde 80 ila 90'ının Gülen Cemaati mensubu olduğunu öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk’te Didem Arslan Yılmaz’ın programına katılan Erdoğan, Gülen Cemaati’nin bir dönem MİT tarafından destek gördüğünü belirterek, “Bu konuda kesin bir ifade kullanmak istiyorum. MİT, bir dönem Gülen Cemaati’ni destekledi. Cemaat’i, MİT aracılığıyla ABD kurdurmuştur” diye konuştu.

TSK içerisinde yüzde 80-90 civarında Gülen Cemaati mensubu askerin olduğunu öne süren Erdoğan, sözlerine, “Bunlar, küçük yaşlardan itibaren ‘Ben kullanılmaya hazırım’ mantığında insanlar. Bu mantıkla yaşayan biri için her şey söylenebilir” dedi.

"Akın Öztürk'ün çekirdekten yetişme paralelci olacağını zannetmiyorum"

"Akın Öztürk'ün çekirdekten yetişme paralelci olacağını zannetmiyorum"

Darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk hakkında da açıklamalarda bulunan Latif Erdoğan, 'Şu anda ekranda gördüğüm o generallerin, Akın Öztürk hariç hepsini tanıyorum ben. Talebelik dönemlerinden biliyorum, Gülen’in yanına gidip geliyorlardı. Şey var mesela, Hulusi Akar’a, ‘Seni Fetullah Gülen ile görüştürelim’ diyen asker. (Tuğgeneral Hakan Evrim) O Gülen’in talebelerinden birisiydi. Gülen’in yanına cumartesi pazar tatil günlerinde İstanbul’da veya İzmir’de gelip kalan insanlardı.”

Akın Öztürk'ün çekirdekten yetişme paralelci olacağını zannetmiyorum, o dönemde olsa tanırdım. Daha sonradan damadı (Pilot Yarbay Hakan Karakuş) aracılığıyla kazanılmıştır' dedi.

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
53
27
9
8
4
2