Görüş Bildir
Haberler
Kütahyalı Olarak Övünç Kaynağı Bulamayıp Övündüğümüz 12 Şey

Kütahyalı Olarak Övünç Kaynağı Bulamayıp Övündüğümüz 12 Şey

Ortalık Aktivisti
17.01.2015 - 18:41 Son Güncelleme: 18.01.2015 - 00:52

Not : Ben Kütahyalıyım.

Kütahyalıysanız eğer itiraf etmek gerekirse övünecek pek bişi bulamazsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çini

1. Çini

Çini ve porselen sektöründe asgari ücret ve zor şartlarda çalışsak da, wikipedide çini deyince Kütahya'nın K'sı bile geçmese de ilimize 'Çini'nin başkenti' deriz.

2. Evliya Çelebi

2. Evliya Çelebi

Doğum yeri tam olarak bilinmeyen ünlü gezginin, ailesi Kütahyalı olduğu için Kütahyalı olduğunu varsayarak övünürüz.

3. Aizanoi

3. Aizanoi

İki bin yıl önce inşaa edilmiş Çavdarhisar ilçesindeki Zeus Tapınağı. Çevrede 'kale' derler. Ama kaleyle bi ilgisi yoktur.

4. Esra Erol

4. Esra Erol

Polis olan babasının o dönem ki görev yeri olan Kütahyada doğmuş ve liseyi Kütahyada okuduktan sonra ünlü olmak için genç yaşlarda bi daha dönmemek üzere İstanbul'a kaçmıştır. Şimdi çöpçatanlık yapıyor.

5. Ahmet Kural

5. Ahmet Kural

Kütahyayla alakası, polis olan babasının o dönem ki görev yeri olan Kütahya'da dünyaya gelmiş olması. Listeyi doldurmak için koyduk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Soğuk

6. Soğuk

Ege Bölgesi'nde olmamıza rağmen Erzurumla yarıştığımız dondurucu kışlarımız var. Kar yağdığında tüm evlerde kar muhabbeti yapılır. Sanki hiç yağmıyormuş gibi.

7. Dumlupınar Üniversitesi

7. Dumlupınar Üniversitesi

Öğrenciler ne kadar soğuktan ve yüksek kiralardan şikayetçi olsa da kocaman bi üniversitemiz var.

8. Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı

8. Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı

Her yıl binlerce askerimiz burda yemin töreni yapar. Onlar da soğuktan şikayetçidir. Tam Tugay'ın karşısındaki Yellice dağımıza şekli itibariyle g.t dağı deyip dururlar. Ayıp ayıp. (sağdaki Kuşum Aydın)

9. Adnan Menderes

9. Adnan Menderes

Hiçbir ünlü siyasetçimiz olmasa da Aydınlı Adnan Menderes, 1946 yılında Kütahya'dan bir dönem Milletvekili olmuştur. Kütahyalılara ne istersiniz dediğinde 'Müftüden şikayetçiyiz, onu gönderin başka bişi istemeyiz' diyen kanaatkar! insanlarımız vardır.

10. Döner Gazino

10. Döner Gazino

Tavuk Döner veya Gazinoyla ilgisi yoktur. İçindeki mekanizmayla arada bir döndüğü için döner demişler. Çay bahçeleri vardır. Şehir dışından gelen misafirlerimizi ilk buraya getiririz. Aşağıya doğru bakıp şehrimizi tanıtırız. Kayalıklardan ittirme şakası yaparız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Halis Özkahya

11. Halis Özkahya

Süper Ligde 1000'den fazla topçu olmasına rağmen hiç Kütahyalı olmasa da bir hakemimiz var.

12. Tavşanlı Linyit Spor

12. Tavşanlı Linyit Spor

49 yıllık tarihindeki en büyük başarı 47 yıl önce Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı yenmek olan ve 2. ligden yukarı hiç çıkamayan Kütahyaspor yerine, kendilerini 43,5 olarak gören düşman ilçe takımı Tavşanlı Linyit Spor'un başarılarıyla avunmak zorunda kalırız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
9
6
6
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Servet Can

ehheheh kütahyalılar gelir şimdi başlarlar beğenmiyor iseniz gidin demeye :D :D şehrini bu kadar çok savunan başka bi insan yokdur 81 ilde,bakın adam gelm... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Burdaki paylaşımı en iyi anlayabilecek kişiler başka kentli olup burda yaşayan öğrenciler, memurlar vb. Kütahyalılar Kütahyada mutlu. Zaten başka yer de pakl... Devamını Gör

ouz

bla bla bla....