Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na: 'Masada İçki İçerken Fikir Söyleyen Adamlara mı Güveneceksin?'

Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na: 'Masada İçki İçerken Fikir Söyleyen Adamlara mı Güveneceksin?'

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TÜİK ile ilgili eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alırken 'Türkiye İstatistik Kurumu'na güvenmeyeceksin de masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kariyer Kulübü tarafından KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde organize edilen ‘Türkiye’yi Yarınlara Taşımak’ konulu söyleşide konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun TÜİK'i eleştiren açıklamasına tepki gösteren Kurtulmuş, ‘Kurumlara güvensizlik aslında siyasetçilerin hiç yapmaması gereken bir şeydir. Merkez Bankası'na güvenmeyeceksin, Türkiye İstatistik Kurumu'na güvenmeyeceksin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güvenmeyeceksin, Türkiye’nin filanca bakanlığına güvenmeyeceksin. Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?’ dedi.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kasım ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından TÜİK'ten randevu talebinde bulunmuştu. Ancak TÜİK randevu vermemişti. Kılıçdaroğlu bunun üzerine kurmaylarıyla birlikte TÜİK binasına gitmiş ancak içeri alınmamıştı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı basın açıklamasında TÜİK'e 'Bir devlet kurumu olmaktan çıkmış, bir saray kurumu haline gelmiştir' eleştirisi getirmişti. Kılıçdaroğlu şunları kaydetmişti:

'Eğer TÜİK, rakamları küçültüyor ve bu rakamları doğru diye paylaşıyorsa şu şu anlama geliyor; memura, işçiye, emekliye 'Daha az vereceğim'. Böyle bir tabloya sessiz kalırsam ben siyaseti neden yapıyorum? İşçinin, memurun, emeklinin hakkını savunmayacaksam ben neden siyaset yapıyorum? Buraya gelişimin nedeni o. Memurun, işçinin, emeklinin, milyonların hakkını savunmak için buraya geldim. Siz rakamları küçük gösteriyorsunuz. Soracaktık 'Bu verileri nereden ve kimlerden aldınız?' diye. Milyonların hakkını savunmak temel görevimizdir. TÜİK, yani Türkiye İstatistik Kurumu, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burası artık bir devlet kurumu değildir'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
51
11
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Canberk Çömeten

islamiyeti sömürerek dini pazarlayarak insanların paralarını çalan vatan hainleri içki içenlerden önce gidecek cehenneme

Yasmen

soruna cevap veriyorum "EVET"