Görüş Bildir
Haberler
Pislikten Fokurdamaya Başlayan Kurbağalıdere'de Manzara Ürkütücü Boyutlarda

Pislikten Fokurdamaya Başlayan Kurbağalıdere'de Manzara Ürkütücü Boyutlarda

Batuhan
29.07.2015 - 15:47

İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı, yüklenici firma yetkilileri ve proje müdürü ile birlikte Kurbağalıdere'ye geldi ve kirliliğin ulaştığı korkunç boyutları yerinde gördü. Kadıköy Halkı, yıllardır ıslah çalışmaları tamamlanmayan ve zehir saçan Kurbağalıdere için harekete geçerek eylem kararı aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son günlerde çevre felaketinin yaşandığı Kurbağalıdere'de manzaralar ürkütücü boyutlara ulaşmış, dere siyah köpükler çıkararak fokurdamaya başlamıştı.

Kurbağalıdere gezisinde ekip içerisindeki bazı yetkililer, derenin muhtelif noktalarında burunlarını kapatmak zorunda kaldı. Özellikle Kurbalıdere'nin Marmara Denizi ile birleştiği Moda sahiline yakın kesiminde artan yoğun koku, yer yer zor anlar yaşattı.

'15 GÜNDE HER ŞEY DEĞİŞECEK...'

İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı, dere hattı boyunca yaşanan gelişmeler hakkında uzman ekipler tarafından bilgilendirildi. Çevre sakinlerinin sorularına da yanıt veren İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, yoğun kokunun yok edilmesi amacıyla çalışmaların hızlandırılacağı mesajını verdi.

DENİZ SUYU VERİLECEK...

İSKİ Genel Müdürü'nün Kurbağalıdere kenarında vatandaşlar ve görevlilerle yaptığı konuşmalarda, önümüzdeki 15 gün içerisinde ağır kokuya neden olan atıkların ve dibe çöken tortunun yok edileceği belirtildi. Bu süreçte birimlerin ortak çalışma yürüteceğine dikkat çeken Altay, temizleme dubası aracılığıyla yüzeyin, diğer çalışmalarla da zemindeki balçığın dereden alınacağını duyurdu. Ardından deniz suyunun dereyle buluşması sağlanarak, kötü kokuya neden faktörlerin çalışma süresinde ortadan kaldırılacağı vurgulandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

PROJE MÜDÜRÜ GELİŞMELERİ PAYLAŞTI...

ÖZKA AKM Kurbağalıdere Islahı İnşaatı Proje Müdürü Sinan Selçuk Togay, özel gezide Kadıköy genelinde yaşanan son gelişmeleri aktardı. Togay son olarak Kadıköy Life Dergisi'nin Mayıs & Haziran sayısında özel açıklamalarda bulunmuş, gündemi yorumlamıştı. Bataklığı andıran zeminin ciddi sorunlar doğurduğuna dikkat çeken Togay, yer altında kazı yapan köstebek 'TBM'nin tarihinde en büyük sınavını verdiğinin altını çizmişti. Proje Müdürü, 2013 yılında başlayan çalışmalar kapsamında Kurbağalıdere ıslahının önümüzdeki 1 yıl içerisinde tamamlanacağını öngörmüştü.

KADIKÖY HALKI EYLEM YAPACAK

Yıllardır ıslah çalışmaları bir türlü tamamlanamayan ve her geçen gün siyaha boyanarak adeta köpürmeye başlayan Kurbağalıdere için Kadıköy Kent Dayanışması tarafından yapılan çağrıda, Kurbağalıdere’nin çevresindeki tüm canlıları ve Marmara Denizi’ni zehirlediği belirtilerek “Kokan sadece Kurbağalıdere değil, AKP’nin belediyecilik anlayışıdır” denildi.

İBB, bu projeyi meslek odaları ve bilim insanlarına danışarak, halkın sağlığına ve kentin geleceğine en uygun çözümle birlikte, hızlı bir şekilde hayata geçirmelidir” denilen açıklamada: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ıslah projesinin teknik anlamda hatalı olduğu hatırlatılarak, Kadıköylülerin Kurbağalıdere’nin artık zehir değil, temiz akması için eylem yapacakları belirtildi.

0 Temmuz Perşembe günü saat 19.00’da Yoğurtçu Parkı’ndan başlayacak yürüyüşle ilgili konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköylülerin kentine sahip çıkan bir kültürü olduğunun altını çizdiği açıklamasında: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hızlandırarak derenin ıslah çalışmalarını bir an önce bitirmesini istiyoruz. Bizlerde elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Kadıköy Life Dergisi ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
2
1
1
0
0