Görüş Bildir
Haberler
Kulüp Tarihine Geçti! Galatsaray'da Teknik Direktör Okan Buruk'un Bu Sezon Yakaladığı Başarılar

Kulüp Tarihine Geçti! Galatsaray'da Teknik Direktör Okan Buruk'un Bu Sezon Yakaladığı Başarılar

Bahadır
31.05.2023 - 14:22

Ankaragücü galibiyetiyle Süper Lig'de mutlu sona ulaşan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, kariyerinin en parlak sezonunu geçirdi. 49 yaşındaki teknik adam, yakaladığı başarılarla futbolculuğunun yanı sıra teknik direktör olarakta kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray, 23. kez şampiyon

Galatasaray, 23. kez şampiyon

Ligin bitimine iki hafta kala Ankaragücü'nü 4-1 mağlup edere şampiyonluğa sarı-kırmızılılar, özellikle ligin ikinci yarısındaki performansıyla göz doldurdu. Teknik direktör Okan Buruk, kırılması zor rekorların altına imzasını atarken hem kendisi hem de kulüp için unutulmaz başarılar yakaladı. Peki, 49 yaşındaki çalıştırıcı, bu sezon hangi başarılara imza attı? Gelin hep birlikte bakalım.

Hem futbolcu olarak hem de teknik direktör olarak şampiyon oldu

Hem futbolcu olarak hem de teknik direktör olarak şampiyon oldu

Cesare Prandelli ile yolların ayrılmasının ardından Galatasaray, 2014-2015 sezonunda takımı eski futbolcusu Hamza Hamzaoğlu'na emanet etmişti. Sezon sonunda Süper Lig'i ve Türkiye Kupası'nı kazanmayı başaran teknik adam, Galatasaray adına hem futbolcu hem teknik adam olarak Süper Lig şampiyonluğu yaşayan ilk isim olmuştu. Hamza Hamzaoğlu'nun ardından Okan Buruk'ta bu başarıyı yakaladı ve adını tarihe yazdırdı.

Süper Lig'de iki farklı takımı en genç yaşta şampiyon yapan teknik direktör

Süper Lig'de iki farklı takımı en genç yaşta şampiyon yapan teknik direktör

11 Haziran 2019'da Başakşehir'in başına geçen Okan Buruk, turuncu-lacivertli ekiple ilk sezonunda şampiyon olmayı başardı. Başakşehir, 2019-2020 Süper Lig'i kazanan 6. farklı takım oldu. 

Bu sezonun başında Galatasaray ile anlaşan Buruk, özellikle ligin ikinci yarısında müthiş bir form grafiği yakalayarak Galatasaray'a 23. şampiyonluğu getirdi. 49 yaşındaki çalıştırıcı, Kaloperovic, Stankovic, Mustafa Denizli, Daum ve Lucescu'yu geride bırakarak lig tarihinde iki farklı takımla şampiyon olan en genç isim oldu.

Süper Lig tarihinin en uzun galibiyet serisi

Süper Lig tarihinin en uzun galibiyet serisi

Ligin 12 ile 25. haftaları arasında 14 maçı galibiyetle (bir maç hükmen) noktalayan Galatasaray, Beşiktaş'a ait olan ve 63 yıldır kırılamayan rekorun yeni sahibi oldu. Okan Buruk, ayrıca bu sezon tüm resmi maçlar dahil olmak üzere 17 maç üst üste sahadan galibiyetle ayrıldı. Buruk, bu performansıyla kulüp tarihinde üst üste en fazla galibiyet gören teknik adam olma başarısını yakaladı.

Tarihi puan ortalaması

Tarihi puan ortalaması

Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek bu sezon 82 puana ulaşan Galatasaray'da Okan Buruk, kulüp tarihinin en yüksek puan ortalamasını tutturdu. Ligin bitimine iki hafta 2.41 puan ortalaması ile şampiyon olan teknik direktör, Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılması durumunda takımın puan ortalamasını 2.44'e çıkarabilir. 

Galatasaray'ı en çok şampiyon yapan kulüp efsanesi Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımla 1.99'luk puan ortalaması yakalamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
GardıropFuat

Ulan her yerimiz rekor olsa ne olacak ş . Ligine gitmek için 3 ön eleme oynayacak türkiye şampiyonu buda bi rekor al.

Temuçin

Bütün rekorları kırdın seneye ne b*k yicez Okan Hocaaa 😅

sinan

sezon boyunca efsane ağladı