Görüş Bildir
Haberler
Küçük Eymen'i Öldüren Annenin Akıl Sağlığı Yerinde Çıktı

Küçük Eymen'i Öldüren Annenin Akıl Sağlığı Yerinde Çıktı

Batuhan
16.03.2021 - 13:21

İzmir'in Bornova ilçesinde ormanlık alandaki metruk binaya ait tandır çukurunda cansız bedeni bulunan 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ı sevgilisi Serkan Elçetin (38) ile öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan anne Mine Durak'ın (26) akıl sağlığı yerinde çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, eşini 2.5 yıl önce kalp krizinden kaybettiği öğrenilen Mine Durak'ın, oğlu Eymen Sadık Durak'a iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı ihbarı üzerine 2019 yılı eylül ayında harekete geçti. Polis, uzun süre eve gelmeyen Mine Durak'ı yakınlarının yanında buldu, küçük Eymen'e ise ulaşılamadı. İlk önce çelişkili ifadeler veren Mine Durak, daha sonra oğlunun, erkek arkadaşı tarafından dövülerek, öldürüldüğünü öne sürdü. Durak'ın gösterdiği yerde arama yapan polis ekipleri, ağzı tuğlayla kapatılmış tandır çukurunu açtığında, poşet içinde, Eymen'in elleri ve ayakları bağlı cansız bedenini buldu. Eymen'in cesedi, otopsi ve DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis ekipleri, Mine Durak ve sevgilisi Serkan Elçetin ile sevgilinin erkekk kardeşini gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mine Durak ve Serkan Elçetin 'canavarca hisle öldürme' suçundan tutuklandı. Kardeş ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan  iddianame, 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek, dava açıldı.

Akıl sağlığı raporu istendi

Akıl sağlığı raporu istendi

Davanın geçen 2 Temmuz günü görülen 2'nci duruşmasında mahkeme heyeti, Mine Durak’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar verdi. Mahkemenin istediği rapor, dava dosyasına ulaştı. Raporda, anne Mine Durak’ın akıl sağlığının yerinde olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
13
12
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rabia akci

Ne istedin kahpe minicik çocuktan

he ya tabi

öldürüyor bide poşete koyuyor nasıl elin gitti aq o.....usu

Görkem Koçak

Git eski kocanın ailesine bırak ya da git devlete bırak çocuğu ne istedin zavallı çocuktan kahpe. Rabbim gerçekten anne olabilecek insanlara çocuk versin bu ... Devamını Gör