Görüş Bildir
Haberler
Küçük Bir Çocuğu Olan Annelerin Yetiştirme Evresine Katkıda Bulunacak 13 Pratik Öneri

Küçük Bir Çocuğu Olan Annelerin Yetiştirme Evresine Katkıda Bulunacak 13 Pratik Öneri

fatihizm
16.11.2015 - 17:17

Şüphesiz dünyanın en iyi ve en özel ilişkisi anne ve bebeği arasındakidir. Annenin kazandığı deneyimleri bebeğine aktarma evresi gerçekten çok önemli bir süreçtir. Bu süreç içerisinde çocuğun sizi örnek alarak büyüyeceğini varsayarsak ona bildiğiniz ancak yapmayı unuttuğunuz pratik önerilerimize göz atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kelimelerle duygularını ifade etmeyi öğretin.

Öfke ve çaresizlik arasındaki farkı bilmesi büyüdüğü zaman yaşayacağı hayal kırıklıkları ve üzüntüyü minimize eder. 

Duygu kontrolü çocuğunuza verebileceğiniz en güzel hediyelerden birisidir.

2. Temizlik, yemek kültürü, çamaşır ve bulaşık yıkamanın önemini öğretin.

Ailesinin bir üyesi olarak, kendi bakımına önem vermesi gerektiğini bilmesi sıkı kurallardan birisidir. Ona öğreteceğiniz bu ana maddelerle ileride olası bir öğrencilik döneminde sorun yaşamamasını sağlayacaktır.

3. Onun bir numaralı hayranı haline gelin.

Tüm anneler için geçerli bir kural bu ancak uygulama konusunda sıkıntı yaşayan anneler için ilginç bir önerimiz var. 

Yalnızken ona seveceğini düşündüğü şarkılar söyleyin, karşısına geçip çılgınca danslar edin, birlikte mutfakta yaramazlıklar yapın. Çünkü, müzik ve dansın kendine has evrensel dil vardır.

Çocuğunuz size çok daha yakın olacaktır.

4. Birlikte kitaplar, hikayeler okuyun.

Çocuklarda okuma alışkanlığı ebeveynlerin kitaplarla olan ilişkisiyle orantılıdır. İyi bir kitap okuyucusu olmasını istiyorsanız birlikte kitaplara göz atın ve sesli olarak onları okuyun. 

Belirli bir süre sonra bu deneyim onda alışkanlık haline gelecektir. Böylece kişisel gelişimin bir numaralı maddesi kitap okumak onun için daha kolay olacaktır.

5. Başarılı ve tarihi değiştirmiş insanlardan bahsedin.

Akıllı, cesur, güçlü, yetenekli ve dürüst bir insan yetiştirmek için en etkili yöntemlerden birisi de budur.

Büyük yazarlar, gezginler, bilim adamları, akademisyenler, ressamlar, fotoğrafçılar, teknolojinin gelişimine katkıda bulunan, insanlar ona ilham alması için iyi birer kaynak olacaktır. Bu kişilerin yaptıklarını ve yaşantılarını ona tek tek anlatmayı deneyin.

Prestijin öneminden ve getireceklerinden bahsedin. O sizi anlamasa bile yapacağınız tekrarların ileride işe yarayacağını göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Görgü kurallarını öğretin.

Ona öğreteceğiniz her kelime çok önemli bunun farkındasınızdır. Ancak en önemli olanlarsa kesinlikle görgü kurallarıdır. 

Lütfen, rica ederim, buyurun, teşekkür ederim gibi kelimeler ona daha mutlu olmanın kapılarını açacaktır.

7. Hassas ve duyarlı olmayı öğretin.

Çiçeklere, insanlara, hayvanlara nasıl davranması gerektiğini en ince ayrıntılarına kadar çocuğunuza öğretin. Bunu bebekken yapmaya başlarsanız, ilk eğitimin başında tecrübe sahibi olacaktır.

8. Hobilerinizi aşılayın.

En sevdiğiniz şarkıların sözlerini, en sevdiğiniz kekin tarifini, en sevdiğiniz süper kahramanın kısa bir hikayesini ona anlatmak alışacağı geleceğine güzel bir hazırlık olacaktır.

9. Sorduğu sorulara mutlaka anlayacağı dilden cevaplar verin.

Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aile büyüklerine, internete bakın. Ancak onun sorduğu sorulara geç de olsa cevap vermeyi ihmal etmeyin.

10. Yardımsever olmayı öğretin.

Mutfakta kendinize, sokakta diğer insanlara ve hayvanlara neden yardımcı olması gerektiğini öğretin. Böylece mutlu ve toplumla tamamen uyumlu bir çocuk yetiştirmenin gururunu gelecekte yaşayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Birlikte açıklamalı uygulamalar yapın.

Mesela dans ederken, spor yaparken bunu neden yaptığınızı ve neden sürekli yapmanız gerektiğinden bahsetmeniz sizin derin bir ansiklopedi gibi görünmenizi sağlar. 

Çocuk her şeyin görünebilir ancak yapılan eylemin basit, sihirli bir şey olma potansiyeline sahip olduğunu bilmesi önemlidir.

Bilgileriniz ve tecrübeleriniz bir çocuk için en değerli hediyedir.

12. Aktivitelerinizde kazanmasına izin verin.

Örneğin kendi aranızda sonunda bir kazananın olacağı bir oyun oynuyorsanız onun kazanmasına izin verin. Böylece kendine olan özgüveni ve kazanma isteği artarak benliğine işleyecektir.

13. Enerjisini dışarı atmasını sağlayın.

Çocuk olduğu için sürekli olarak hareketsiz kalmasını bekleyemezsiniz. Örneğin evcil bir hayvanınız varsa onunla çılgınlar gibi eğlenmesine izin verin. Aklı azıcık da olsa kemale erdiğinde ise savunma sporları yapmasını ya da davul çalmasını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
122
24
7
6
4
0