Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüste Sonbahar Alarmı: Vakaların Ankara’da Azalması, İstanbul’da Artması Bekleniyor

Koronavirüste Sonbahar Alarmı: Vakaların Ankara’da Azalması, İstanbul’da Artması Bekleniyor

Batuhan
14.09.2020 - 08:53

Ankara’daki vaka sayısının İstanbul’dan önce yükselişe geçmesinin, kamuda çalışanların sınırlı olan izinleri kullanarak erken dönmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bu nedenle de Ankara’daki vakaların eylül sonunda inişe geçeceği, ekim başında ise İstanbul ve Marmara’da artış görüleceği sanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı özellikle büyükşehirlerde koronavirüsle mücadele için peş peşe koordinasyon toplantıları yapıyor. İkinci dalga önlemlerinin masaya yatırıldığı toplantılarda, ilk etapta yasaklar yerine denetimlere ağırlık verilmesi, ceza sisteminin uygulanması gündeme getirildi.

Cezaların tahsili için yeni formüller

Cezaların tahsili için yeni formüller

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, cezaların tahsilinde sorun yaşanacağına ilişkin görüşler üzerine formüller geliştirildi. Büyükşehirlerde, apartman içi ve site içi görüşmelerin önlenmesi için çalışma yapılıyor. Özellikle yaz aylarını farklı kentlerde geçirenlerin, temasının kesilmesinin doğru olacağı değerlendiriliyor.

Yaz hareketliliği bitiyor, taşra kentlerde vakalarda düşüş bekleniyor

Yaz hareketliliği bitiyor, taşra kentlerde vakalarda düşüş bekleniyor

Yapılan toplantılarda, yaz hareketliliğinin sona ermesiyle birlikte, taşra kentleri ile doğu illerindeki vakalarda gerileme beklendiği, büyükşehir ve metropollerde artış görüleceği ifade ediliyor. Ankara’daki vaka sayısının İstanbul’dan önce yükselişe geçmesinin, kamuda çalışanların sınırlı olan izinleri kullanarak erken dönmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bu nedenle de Ankara’daki vakaların eylül sonunda inişe geçeceği, ekim başında ise İstanbul ve Marmara’da artış görüleceği sanılıyor.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirilmesi düşünülüyor mu?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirilmesi düşünülüyor mu?

Uzmanların değerlendirmesine göre, son günlerde ev içi bulaşların sayısında artış yaşandı. İzolasyon ve izolasyon takibinde sorun yaşandığı için karantinadan da beklenen sonuç elde edilemiyor. Sağlık Bakanlığı’nca da fark edilen bu zafiyetin giderilmesi için denetimlerin ve cezaların arttırılması planlanıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasakları dahil, diğer yasaklar şu aşamada düşünülmüyor. İleride gelişmelere göre konu değerlendirilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Grip ve koronavirüs karışacak"

"Grip ve koronavirüs karışacak"

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve KovId-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, koronavirüs, grip ve nezlenin 3 farklı virüsün neden olduğu enfeksiyonlar olduğunu ve özellikle grip ve koronavirüsün birbirine karıştırılabildiğini söyledi. Özellikle eylül ve ekim ayı ile birlikte artık grip mevsiminin de başladığına dikkat çeken Tekin, “Ateş, öksürük, yaygın vücut ağrısı, halsizlik ve baş ağrısı ikisinde de olabilecek semptomlar ama koronavirüsü gripten ayıran temel özellik solunum sıkıntısı olması. İki hastalığın ayırımını yapabilmemiz için laboratuvar testlerine ihtiyacımız oluyor” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
9
4
4
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Baran Baydar

Nedense terazi hiç şaşmıyor. Rakamlar bir önceki günle hemen hemen aynı. Hastalığa yakalanan ve hayatını kaybedenler rakamların stabil olması için ekstra çab... Devamını Gör

daredevil.

İkamet adresi İstanbul olmayanlara şehre giriş yasağı getirin, üniversiteler zaten kapalı öğrenciler de alınmasın, zaten bu şekilde bile İstanbul 2.5 milyon ... Devamını Gör

İsmail Kaya

vallaha bizim millet başına ne geliyorsa hak ediyor çok iyice azgınlaştılar hani ilk zamanlar sokağa çıkma yasağı geldiğinde ekmek almaya koşan panikten altı... Devamını Gör