Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs'ten Dolayı Kaç Kişi Öldü? Türkiye'den Son Dakika Koronavirüs Haberleri

Koronavirüs'ten Dolayı Kaç Kişi Öldü? Türkiye'den Son Dakika Koronavirüs Haberleri

mervt
04.03.2020 - 13:32

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs insanların hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. İşte son dakika gelişmeleri... 

4 Mart 2020, Saat: 15.55 itibarıyla güncel verilerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Corona Virüsten Ölenlerin Sayısı Kaç Oldu?

Corona Virüsten Ölenlerin Sayısı Kaç Oldu?

''COVID-19'' olarak adlandırılan koronavirüs, bu zamana kadar Çin başta olmak üzere toplam 27 ülkede görüldü. Virüs Japonya, Tayland, Güney Kore, ABD, Singapur, Vietnam, Almanya, Fransa, İtalya, İran ve Tayvan'a da yayıldı. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün yayıldığı insan sayısı 90 bin 937’ye ulaştı. Bununla birlikte ölenlerin sayısı 3 bin 117 kişi olurken, tedavi olanların sayısının 36 bin 119 olduğu açıklandı.

İran'da Son Durum

İran'da Son Durum

İran'da 100 milletvekiline koronavirüsü testi yapıldı. Aralarından 5 milletvekilinin testinin pozitif çıktığı açıklandı. Bir günde yeni vaka sayısı 295'e ulaşırken bununla birlikte 9 can kaybının yaşandığı söylendi. Ölenlerin arasında İran'ın önde gelen din adamlarından, eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi de vardı. Son verilere göre ölüm sayısı 43'e ulaşırken, vaka sayısı 593 oldu.

Vietnam'da Mucize Gerçekleşti

Vietnam'da Mucize Gerçekleşti

Vietnam'da görülen koronavirüs vakası, açıklamalara göre 16'ya ulaşmıştı. Yapılan açıklamalarda 16 hastanın da tedavi olarak iyileştiği ve sınırlar içerisinde hiç bir tehdit kalmadığı bildirildi.

Vietnam hükemetinin yaptığı açıklamaya göre son iki haftada, 20 gün boyunca karantinaya alınan Hanoi köyü de dahil olmak üzere, tespit edilen hiçbir vaka olmadığı bildirildi.

Vietnam Sağlık Bakanı basın toplantısında, 'COVID-19 ile mücadele etmek bir savaşsa biz bu savaşta ilk raundu kazanmış olduğumuzu duyurabiliriz. Ancak savaşı tamamen kazanmış değiliz. Çünkü, bu salgında durum öngörülemez bir vaziyette.' şeklinde açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca'dan Önemli Açıklamalar

Sağlık Bakanı Koca'dan Önemli Açıklamalar

İran'dan gelen Türk yolcularla Türkiye'yi de tehdit altına alan koronavirüsü paniğe yol açtı. Bu konuyla ilgili Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde;

Her ne kadar vaka sayısında belirgin bir artış söz konusu değilse de Çin ve İran’dan sonra İtalya, Güney Kore ve Irak’la da uçuşlarımızı Cumartesi gecesinden itibaren durdurmuş ve sınırlarımızı kapatmıştık. Giderek dünyada yayılım gösterdiğini ve şu anda 68 ülkede; en son Azerbaycan, Ermenistan ve Çekya’da da görüldü. Şu an toplam vaka sayısı 89 bin 211’e ulaştı. Ölüm sayısı ise 3040 oldu. Bu süreçte iyileşenlerin sayısında da önemli artış oldu. İyileşenlerin sayısı da 45 bine ulaştı, bu önemli bir bilgi.

Bakan Koca, İran'dan gelen yolcuların karantinada tutuldukları Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesini ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı ve şuana kadar yapılan testlerde pozitif çıkan bir hasta olmadığını bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın