Görüş Bildir
Haberler
Köpeklerde Ateş Nasıl Düşürülür? İşte Köpeklerde Ateş Tedavisi...

Köpeklerde Ateş Nasıl Düşürülür? İşte Köpeklerde Ateş Tedavisi...

Müge Kakşi
15.11.2021 - 12:20

Etçil ve memeli hayvan türleri arasında sayılan köpekler dünyada en çok evcil olarak beslenen hayvanlar arasında yer alıyor. Köpeklerin görünüş ve büyüklüklerine göre 400'den fazla ırka sahip olduğu biliniyor. Aynı zamanda köpekler, kedilerle birlikte dünyanın en geniş coğrafyasına yayılan hayvanlardan biridir. Günümüzde sokaklarda da sıkla rastladığımız köpeklere evlerde de sıkça rastlıyoruz. Ayrıca insan dostu olarak bilinen köpeklerde tıpkı insanlar gibi çeşitli sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. Sık karşılaşılan sorunlardan biri de ateş olarak karşımıza çıkıyor. Birçok köpek sahibi köpeğinin ateşini nasıl düşüreceğini internet üzerinden araştırıyor. Peki, köpeklerde ateş nasıl düşürülür? Köpeklerde ateş düşürme yöntemleri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada en çok tercih edilen evcil hayvanlardan biri de köpekler olarak karşımıza çıkıyor. Çok eski zamanlarda beri avcılık ve bekçilik gibi çeşitli amaçlarla insanların yanında bulundurduğu köpekler zamanla evcilleşerek insan ırkıyla beraber yol almıştır. Duygusal hayvanlar olan köpeklerinde tıpkı insanlar gibi çeşitli sağlıklı sorunları olabiliyor. Özellikle köpeklerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri de ateş oluyor. Tıpkı çocuklar gibi olan köpeklerin ateşini düşürmek için evde deneyebileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Köpeklerin ateşinin nasıl düştüğüne ve düşürmek için kullanılan yöntemlere dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Köpeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?

Köpeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?

Köpeğinin ateşi olan kişiler ateşi nasıl düşüreceğini internet üzerinden araştırıyor. Köpeğinizin ateşini düşürmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz;

  • Köpeğinizin ateşi varsa öncelikle onu ılık bir bezle silebilirsiniz. Özellikle patilerine ve koltuk altlarına nemli bir bez koyabilir ve burnu gibi vücudunun sıcak bölgelerini silebilirsiniz. Fakat silme işleminden sonra ıslak bölgeleri kuru biz havluyla kurulamayı unutmayın.

  • Bir başka yöntem ise soğuğa yakın ılık bir suyla köpeğinizi yıkamak olacaktır. Hazırladığınız ılık suya köpeğinizi yerleştirin fakat yıkadığınız yerin soğuk olmamasına dikkat edin çünkü ıslak olan köpeğiniz üşütebilir. Yıkama sırasında özellikle köpeğinizin patilerini koltuk altlarını bol bol ıslatabilirsiniz. Duşun ardından köpeğinizin ıslaklığını kuru bir havluyla emdirip ardından kurutma makinasının düşük ayarıyla kurutabilirsiniz.

  • Diğer bir yöntem ise köpeğinizin su içtiğine emin olmalısınız ve sık sık suyunu değiştirerek onun su içmesini sağlamalısınız. Köpeklerin susuzluğu da onlarda ateş yapabilmektedir. 

  • Bir diğer yöntem ise arka ayaklarının arkasına, patilerine, koltuk altlarına ve yüzüne buz torbası koyabilirsiniz. Fakat yine işlem bittiğinde kuru bir havluyla köpeğinizin ıslaklığını almalısınız.

  • Tüm bunların yanında kesinlikle köpeğinize insanların içtiği ateş düşürücü ilaçlardan vermeyin ve bu yöntemler köpeğinizin üşütmesine neden olabileceği için dikkatli yapılması gerekmektedir. Ayrıca köpeğinizin ateşi varsa ve düşmüyorsa bir an önce veteriner hekime götürerek tahlillerini yaptırmalısınız. Sonrasında veteriner hekiminizin verdiği ilaçları zamanında ve gösterdiği dozda vermeyi unutmayın.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın