Görüş Bildir
Haberler
Komşuları Göz Önüne Alındığında Ölüm Grubuna Düşen 5 Ülke

Komşuları Göz Önüne Alındığında Ölüm Grubuna Düşen 5 Ülke

diazepam
23.10.2014 - 10:43 Son Güncelleme: 23.10.2014 - 10:45

Dünya'da Almanya gibi komşuları Hollanda, Belçika, Avusturya, Çek Cum. Polonya, İsviçre, Fransa olan ülkeler de var, Laos, Tayland, Vietnam olan ülkeler de. İşte bugün komşuları bakımından ölüm grubuna düşmüş 5 ülkeye bakacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Demokratik Kongo Cumhuriyeti" - Orta Afrika Cum., Sudan, Uganda, Tanzanya, Zambiya, Angola, Kongo Cum., Ruanda, Brundi

1. "Demokratik Kongo Cumhuriyeti" - Orta Afrika Cum., Sudan, Uganda, Tanzanya, Zambiya, Angola, Kongo Cum., Ruanda, Brundi

Listemizin 1 numarasında açık ara farkla Demokratik Kongo cumhuriyeti bulunuyor. Afrika'nın neredeyse tüm bela ülkelerini kendisine komşu yapan Demokratik Kongo ölüm grubunun hasında yer alıyor. Komşuları içerisinde sıkıntısı olmayan, insani yaşam şartlarına yakın, darbe yapılmamış, insanların birbirini sokakta kesmediği ülke yok gibi. Orta Afrika, Sudan, Ruanda, Tanzanya hepsi birbirinden fena durumda. Bu da yetmezmiş gibi adamların 9 komşusu var. Hadi dersin ki komşuları kötü ama en azından iki tane ama o da değil. Neredeyse Afrika'nın yarısı ile komşu olan Demokratik Kongo, bu da yetmezmiş gibi kendi kanında Kongo Cumhuriyeti ile de komşu. Karıştırmayın, biri demokratik Kongo, diğeri sadece Kongo. Demem o ki Allah kimseye Demokratik Kongo şanssızlığı vermesin. Kral ölüm grubuna düşmüşler.

2. "Honduras" - El salvador, guatemala, nikaragua

2. "Honduras" - El salvador, guatemala, nikaragua

Listemizin ikinci sırasında bir Güney Amerika ülkesi olan, belalı Honduras var. Sürekli darbelerin yapıldığı, dünyada en çok cinayetin işlendiği ülke olan Honduras. Kim bilir belki de Honduras'ın bu kadar sıkıntılı olmasının sebebi, yıllardır bir türlü huzuru bulamamış olan komşuları El Salvador, Guetamala ve Nikaragua'dır. Sürekli darbelerle, felaketlerle, adam kaçırmalar, cinayetler, katliamlar, uyuşturucu ile ile anılan böyle komşuların olunca sen de zamanla yoldan çıkıyor olabilirsin. Belki Honduras mahallenin eli yüzü düzgün, çalışkan çocuğuydu ama bu komşular onu da yoldan çıkardı? Tabii bu durum diğerleri için de geçerli, bunu bilmemiz mümkün değil ama şu bir gerçek ki, Honduras Güney Amerika Kıtası'nın ölüm grubunda yer alan ülkesi. Bir de Kolombiya ile komşu olsaydı listenin birinci sırasına yükselmesi işten bile değildi.

3. "Kamboçya" - Vietnam, Laos, Tayland

3. "Kamboçya" - Vietnam, Laos, Tayland

Güney Asya'nın parlayan yıldızı Kamboçya. Tarih boyunca çalkantılar içerisinde seyretmiş bir ülke. Peki bunda komşularının hiç payı yok diyebilir miyiz? Çoğunuzun adını belki de ilk defa duyacağı Laos, Amerika'nın tarumar ettiği Vietnam, seks turizmi ile anılan derbeder Tayland, komşuların bunlar olunca ne yapabilirsin ki? Kim Kamboçya'ya neden gelişemedin diyebilir? Böyle bir ortamda, Kamboçya'dan atılım yapmasını kim bekleyebilir? Yine bugüne kadar iyi geldiler, Vietnam'ın Amerika'yı hezimete uğratması biraz olsun bölge kaderini etkiledi, Kamboçya da bundan nasiplendi, ama yine de ölüm grubunda yer alan ülkeler sıralamasında 3'üncülüğü almayı başardı.

4. "Cibuti" - Eritre, Somali, Etiyopya

4. "Cibuti" - Eritre, Somali, Etiyopya

Listemizin 4'üncü sırasında yine bir Afrika ülkesi var. Parmak kadar boyuyla Afrika'nın en belalı, en sefalet mahkumu, en terörden muzdarip üç ülkesini kendisine komşu bellemiş Cibuti. Açlık desen bu komşularda, yoksulluk, sefalet bunlarda, terör, kargaşa, darbeler bunlarda, göç, mülteci akını bunlarda, hal böyleyken Cibuti el kadar boyuyla ne yapabilir ki? Bir şey yapamıyor işte ve ölüm grubunda ayakta durmaya çalışıyor. Ne kadar durabildiği sizin takdiriniz.

5. "Türkiye" - Suriye, Irak, Ermenistan, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, İran

5. "Türkiye" - Suriye, Irak, Ermenistan, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, İran

Ve geldik listemizin son sırasına, son sırada elbette Türkiye bulunuyor. Bir ucuyla Avrupa'ya tutunmaya çalışırken, diğer ucu Asya'da, bir bölümü Ortadoğu'da yapısıyla tam bir kararsızlık, keşmekeş, mücadele merkezi. Sentez yapmaya çalışırken analiz olan insanların ülkesi. Ortadoğu'nun karışıklığı ile Avrupa'nın huzuru, Ortadoğu'nun geri kalmışlığı ile Avrupa'nın muasır medeniyetleri arasında sıkışıp kalmış, ölüm grubundan çıkmak için işi mucizelere kalmış, güzel ve yalnız ülkem. Avrupa'daki komşulukları bile Avrupa'nın en beter iki ülkesinden ibaret, kuzey komşuları bela, güney komşuları daha bela. Belki bir Demokratik Kongo değil ama yine de işi çok zor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: "Ürdün" - Suriye, Irak, Arabistan, İsrail, filistin

Bonus: "Ürdün" - Suriye, Irak, Arabistan, İsrail, filistin

Ortadoğu'nun sıkıntısını çeken bir başka ülke de Ürdün. Suriye ve Irak'ın yanına, İsrail ve Filistin'i de alarak kombo yapmış bir ülke. Ama yine de nispeten Ortadoğu'nun bugünlerde sakin ülkesi. Suriye'de Esad, 2-3 ayda gitseydi belki de sıra onlara gelecekti ama Suriye'de işler hesaplandığı gibi gitmeyince Ürdün sıyırdı. Ama yine de komşularına şöyle bir bakıldığında ölüm grubunda olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
3
1
0
0
0