Görüş Bildir
Haberler
Kokoreçli Pizza olur mu? Yaptık oldu!

Kokoreçli Pizza olur mu? Yaptık oldu!

Ufuk Çınar
22.07.2015 - 14:33 Son Güncelleme: 30.07.2015 - 02:13

Kokoreçli Pizza Tarifi

Her zaman geleneksel yemek tarifleri verecek değiliz sizlere. Bugün bir farklılık yapıp değişik bir pizza tarifi sunmak istedik, kokoreç pizza. Kokorecin lezzetini pizzanın hamurlarıyla birleştirerek farklı bir tarife imza attık. Kokoreçli Pizza hakkında ne kadar yazarsak yazalım boşa, en güzeli siz hazırlayın, tadın ve kararı kendiniz verin.

Kokoreçli Pizza yapmak için ilk olarak hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Hamur malzemelerinin hepsini geniş bir kaseye alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamur istediğimiz kıvama geldiğinde 200 gramlık parçalar koparıp nemli bir bez altında dinlendiriyoruz.

Pizzanın sosunu hazırlamak içinde küçük küçük doğramış olduğumuz domatesleri, salçayı, zeytinyağını, rendeden geçirmiş olduğumuz sarımsağı, ince ince kestiğimiz fesleğen yapraklarını, tuzu ve tane karabiberleri püre haline getiriyoruz.

Kokoreçli pizza için sıra geldi kokoreci hazırlamaya. 250 gram kokoreci üstüne baharat atarak ince ince kesiyoruz. Domates ve yeşil biberlere de aynı işlemi yapıyoruz. Suda beklemekte olan mozzarella peynirlerini de küçük parçalara ayırıp hepsini ayrı ayrı kenara koyalım.

Bekletmiş olduğumuz 200 gramlık hamur parçalarını ince şekilde açıp ve üstüne hazırlamış olduğumuz domates sosundan tek kat sürüyoruz. Domates harcının üstüne de biraz önce hazırladığımız kokoreç harcından, domatesten, biberden ve peynirden yayalım.

Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında ortalama 10-20 dakika kadar pişirelim ve sevdiklerimizle bu güzel lezzeti paylaşalım.

Lezzet notu: Kokoreç harcına istediğiniz tüm baharatları koyabilirsiniz.

Pişirme notu: Fırınınızın özelliğine göre pişirme süresi farklılık gösterebilir. Hamurunuz çok ince ise 5. dakika da pişip pişmediğini kontrol edin, aksi halde tüm emekleriniz kömüre dönüşüp çöp yolunu tutabilir.

Afiyet olsun…

Kaynak: http://mtfk.co/kokorecli-pizza-tarifi...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın